'engelsiz Atölyeler Projesi' Kapanış Töreni Yapıldı

"Engelsiz Atölyeler Projesi" kapanış programı, törenle yapıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından açılan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası ve İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Engelsiz Atölyeler Projesi" kapanış programı yapıldı. Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl EmniyetMüdürü Süleyman Oğuz, Milli Eğitim İl Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ile çok sayıda engelli ve davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kalender, "Yaptığımız proje çerçevesinde Gaziantep`te engellilerin toplumsal ve ekonomik hayata kazandırılmaları, ortopedik engellilerin meslek sahibi edilmesi, yapılacak etkinliklerle sosyal hayata kazandırılmaları amaçlanmıştır" dedi.

Sakatlar Derneği isminin değiştirilmesini isteyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "sakat" yerine "engelli" denilmesinin daha uygun olduğunu belirtti. Engellilere yönelik çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Konukoğlu, "Gaziantep Sanayi Odası olarak engellilerimizle birlikte ihracata yönelik projeler hazırlayabiliriz. Bu anlamda onlara elimizden gelen imkanları sağlamaya hazırız. Engelli kardeşlerimizin bunun gibi projelere katılarak ne kadar başarılı olduklarını hepimiz görüyoruz" diyekonuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik çeşitli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Selami Yetkinşekerci, "Büyükşehir Belediyesi olarak daima engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Engellilere yönelik doğal gazla çalışan 50 tane otobüs aldık. Engelli vatandaşlarımızın zorlanmadan inip, çıkabilmesi ve rahatça hareket edebilmeleri için özel dizayn edilen otobüslerin siparişleri verildi. İnşallah en kısa sürede otobüsleri hizmetesunacağız" dedi

"Herkes bir gün engelli olabilir" diyen Vali Ata ise, "Engellilerimiz için çeşitli projeler yapıyoruz. Onlara imkan tanıyarak engelleri aştıklarına şahit oluyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. Tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, proje kapsamında başarı gösterenlere sertifika ve ödüllerini takdim etti.

Öte yandan, "Tek Tek Topla Bir Engelliyi Hayata Bağla" projesi kapsamında toplanan plastik şişe ve kapaklardan elde edilen toplam 10 tekerlekli sandalye ise program sonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA