İzmir’deki Denizlililer Doğdukları Şehri Gezdi

Denizli Belediyesi, yıllar önce çeşitli sebeplerle İzmir’e yerleşen Denizlilileri misafir ederek, memleket hasretlerini giderdi.

İzmir’deki Denizlililer Doğdukları Şehri Gezdi
Aralarında 10 yılı aşkın süredir doğduğu topraklara gelemeyenlerin de bulunduğu Denizlililer için Collossae Otel’de bir program düzenlendi. Programa Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, çeşitli ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı.

İzmir Denizlililer Derneği Başkanı ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) Başkan Vekili Yenel Gürcü, programın düzenlenmesini sağlayan Başkan Zolan’a teşekkür etti. Gecede Vali Demir, Zolan ve Rektör Bağcı da birer konuşma yaptı. Ayrıca Denizli’nin tanıtımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Belediye, ertesi gün Denizli turuyla şehirdeki değişimleri gösterdi. Yeni yapılan köprülü kavşaklar, toplu konutlar, yollar, Laodikya antik kenti, Adalet, İncilipınar ve Çamlık parklarıyla kapalı pazaryerleri gezildi. Zolan, gezinin ardından Çamlık Ofis’te yemek verdi. Burada yaptığı konuşmada, “Şehrimizi bırakıp gittiğiniz noktayla bugünkü nokta arasındaki farkı görmek önemliydi. Denizli, özellikli bir şehirdir. Günümüzden 810 yıl önce Servergazi büyüğümüz buralara gelmiş ve bu güzel şehri bizlere yurt etmiştir. O dönemden bugüne ne kadar büyüğümüz varsa İncilipınar Parkı’nda şehitlik anıtı yaparak herkesin bilgisine sunduk. Anadolu’daki ilk Türk mezarlıklarından olan İlbadı`yı restore ediyoruz. İnşallah Denizli, daha da ileriye doğru mesafe alacak.” dedi. Dernek Başkanı Gürcü de Denizli’yi bıraktıkları noktadan bugüne büyük farkların göze çarptığını belirterek, “Aramızda 10 yılı aşkın süredir Denizli’ye gelemeyen Denizlililer var. Bu organizasyonla doğdukları toprakları görme fırsatı buldular. Hem geçmişi yeniden yaşadık hem de kentimizin geldiği noktayı gözlerimizle görerek değişime şahit olduk.” şeklinde konuştu.