Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Çöp Sahasını İnceledi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele İlçesine bağlı 27 köyü ve 2 bin 300 nüfusu bulunan Çavuşlu beldesine yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi`nin inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin Çöp Sahasını İnceledi
Giresun`un en büyük sorunlarından biri olan çöp sorununun çözümü için İlçeye bağlı Çavuşlu beldesinde kurulan Katı Atık Tesisi`nin ihalesini 6 milyon 469 bin TL`ye alan Fam İnş. San. Tic. Ltd. Şti Laloğlu Nak. İnş.Mak.San. Tic. Ltd.Şti. çalışmalarına başladı. Vali Şahin, Çavuşlu Katı Atık Depolama Bertaraf Tesisi`ni gezmeden önce Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan`ı makamında ziyaret ederek makamda bekleyen vatandaşlarla çöp tesisi ile ilgili şikayetleri dinledi. Vali Şahin, burada yaptığı açıklamada, yapılacak tesisin modernlik açısından Türkiye de ilk 5`e girdiğini, çöp sularının arıtılacağını, çöplerin ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanacağını, kesinlikle çevreye zarar vermeyeceğini ve bu konuda vatandaşların endişe duymamalarına gerek olmadığınıdile getirdi. Vali Şahin, daha sonra belediye binasından ayrılarak Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı İsmail Çetinbaş, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Taşkın, Orhan Aydın`la birlikte Taş Ocağı mevkiinde yapımına başlanan Katı Atık Bertaraf Tesisine geçti

Burada yöre halkının sorunlarını dinleyen Şahin, tesisin kurulmasına kendi döneminden önce karar verildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ben bu işin dışındayım benden önce karar verilmiş ben onu uygulamak zorundayım. Bakanlık her şeyi hazırlamış bütün onayları almış ondan sonra diyorsunuz ki Vali Bey bu çöp işini durdur. Daha önce olsaydı daha güzelini bir başka yer yapardık ama şimdi iş işten geçmiş bunu durduralım nasıl durduralım? Raporlarla bu iş durdurulamaz bize mahkeme kararı lazım.Mahkeme kararını getirdiğiniz taktirde bu çalışmayı durduracağıma söz veriyorum. Bu olay mademki mahkemeye aksetmiş o zaman mahkeme kararını bekleyelim. Çöp sızdırmayan özel yapım tırlarıyla dezenfektan edilerek alana nakli sağlanacaktır. Göreceksiniz kurulacak Katı Atık Bertaraf Tesisinin son derece modern bir tesisi olacak. Sizleri zor durumda bırakacak hiçbir durum söz konusu olmayacak."Kurulacak olan bu tesisin Türkiye`de modernlik anlamında ilk 5`e girdiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayıklama ve arıtma ünitesi bulunan tesisin tabanı kesinlikle su sızdırmamaktadır. Sular arıtılacak, çöplerde geri dönüşüm yolu ile paketlenerek değerlendirilecektir. Tüm bu işlem yapılırken etrafa da herhangi bir kokunun yayılması söz konusu değil. Tesis kurulan alan sonun da yeşil alan haline getirilecektir. Vatandaşlarımızın endişelenmelerine gerek yok"
Kaynak: İHA