Has Partili Malkoç: Türkiye, Abd ve Avrupa’nın Taşeronu Olamaz

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Türkiye’nin Suriye’deki iktidarı alaşağı etme konusunda ABD ve Avrupa’nın taşeronu olamayacağını söyledi.

Has Partili Malkoç: Türkiye, Abd ve Avrupa’nın Taşeronu Olamaz

Osmaniye’de teşkilat yöneticileri ile bir araya gelen Malkoç, Suriye’deki zulmün sona ermesi gerektiğini bunun içinse meşru sınırlar içerisinde millet ve devlet olarak yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Osmanlı’nın 600 yıl boyunca adaletli bir şekilde bu toprakları yönettiğini belirten Şeref Malkoç, Suriye’nin Osmanlı bakiyesinden çıkan farklı devletlerden bir tanesi olduğunu belirtti. Bu ülkedeki zulmün sona erdirilmesi gerektiğine ifade eden Malkoç, "Suriye halkının gördüğü zulme son vermek adına meşru sınırlar içerisinde millet ve devlet olarak yapmamız gerekenler vardır. Ama ABD’nin veya Avrupa’nın Suriye’deki iktidarı alaşağı etme konusunda onların taşeronu olamayız. Veya Suriye ordusundan kaçan, halkına ateş etmediği için ordudan istifa edenleri alıp örgütleyip silahlandırıp Suriye’deki çatışmalara dahil edemeyiz. Bu ahlakende, uluslar arası hukuk açısından da doğru değildir. Hükümeti bu anlamda da uyarıyoruz. ABD’nin veya Avrupa’nın isteği doğrultusunda komşularımızla ilişkilerimizi belirlemeyiz. Suriye konusunda lüzumsuz ve gereksiz, savaşı çağrıştıracak konuları gündeme getirmeyiz. Bu, o bölgedeki halka yapılacak en büyük kötülüktür." dedi.
Malatya’ya radar üssünün kurulmasının da yanlış olduğunu kaydeden Malkoç bu durumun Türk halkını ilgilendiren bir tarafının olmadığını söyledi. ABD’nin bu üssü daha önce Romanya, Polonya ve Bulgaristan’a kurmak istediğini fakat başaramadığını belirten Şeref Malkoç itirazlar sonucu başaramadığını ifade etti.

Bugünkü iktidarın ABD’nin sözünü dinlemesi sonucu radar üssünün Malatya’ya kurduklarını kaydeden Malkoç, "Dünyada herkesin bildiği bir şey ki o da bu radar üssü ile İsrail’i koruyacaklar. Biz ABD hatırı için komşularımızla ilişkilerimizi neden tehlikeye atalım. Buna kimsenin hakkı yok. Bu üssün korunması da Türkiye fakir fukaranın cebinden alarak ABD’den koruma füzeleri alacak. Bu konularda sayın başbakanı uyarıyoruz. Millet bunu istiyor mu? Sizi iktidar yapan bu millettir. Bu milletin isteklerine aykırı bir şey yapamazsınız." dedi.