Beyşehir'de Baz İstasyonlarına Ağaç Kamuflajı

Konya`nın Beyşehir ilçesinde cep telefonlarının iletişime daha iyi olanak sağlaması amacıyla kurulan yeni baz istasyonları artık "ağaç görünümlü" olarak inşa ediliyor.

Beyşehir'de Baz İstasyonlarına Ağaç Kamuflajı
Beyşehir`de Beytepe ve Yeni Mahalle`de iki ayrı alana kurulması için izin verilen baz istasyonları "ağaç görünümlü" olarak inşa edildi. Beytepe Mahallesi`ndeki baz istasyonu ağaç görünümüyle tamamlanarak hizmet vermeye başlarken, Yeni Mahalle`deki ise mahalle sakinlerinin yapımının durdurulmasına ilişkin imza kampanyası başlatması ve tepkisi üzerine şimdilik durdu

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tepkiler üzerine baz istasyonunun alternatif başka bir yere kurulması konusunda yer arayışı içerisinde olduklarını söyledi. Yeni Mahalle`deki baz istasyonuna da Beytepe Mahallesi`ndeki gibi ağaç görünümlü olması koşuluyla izin verdiklerini anımsatan Taşcı, "Beyşehir Belediyesi olarak kurulmasına izin verdiğimiz son iki baz istasyonuna yeşil dokuya uygun ve dekoratif olması açısından ağaç görünümü şartı koyduk. İnsanların gözüne dahahoş gelmesi ve rahatsız etmemesi açısından ilgili GSM operatörünü zorladık. Maliyetinin diğerlerine göre iki katı olmasına rağmen bunu kabul ettiler. Ama ne yaparsak yapalım bazen halktan gelen tepkilerin önüne geçemiyoruz. Yeni Mahalle`de tepki çeken baz istasyonunun yerinin değiştirilmesi konusunda alternatif bir yer arayışımız sürüyor" dedi.
Kaynak: İHA