Aç Kalan Tilkileri Otel Çalışanları Kurabiye İle Besliyor

Türkiye`nin gözde kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken`de aç kalan tilkiler, otel çalışanları tarafından kurabiye ve pasta ile besleniyor.

Aç Kalan Tilkileri Otel Çalışanları Kurabiye İle Besliyor
Erzurum`da her tarafın karla kaplı olduğu ormanlık alanda yiyecek bulamayan tilkiler, akşam saatlerinde Palandöken Kayak Merkezi`ne iniyor. Tilkiler, otel çalışanlarının kendilerine verdikleri yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. Tilkilerin 27 Ocak-6 Şubat 2011`de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları`nın ilk günü ortaya çıktığını ifade eden Dedeman Oteli Genel Müdürü Nuri Avşarer, "Bir gece kar yağıyor mu diye dışarı bakıyordum. Tilkinin otelin önüne kadar geldiğini gördüm. Açtı ve yiyecekarıyordu. Ekmekle dışarı çıktım. Beni görünce kaçıp gitti. Ben de ekmeği bir daha gelirse alsın diye aydınlık bir yere koydum. Tam 4 saat pencereden baktım. Tekrar otelin önüne gelen tilki bıraktığım ekmeği alıp gitti. Öyle başladı tilkilerle dostluğumuz" dedi

Tilkilerin zamanla kendilerine alıştığını söyleyen otel çalışanları ise, "Otelin ışıklarının yandığını gördüler mi hemen geliyorlar. Yetişkin iki tilki verdiğimiz yiyecekleri alarak yuvaya götürüyor. Tilkilerin yavruları da var. Bazen verdiğimiz yiyecekleri pistlere gömüyorlar. Çok şekerler. Anne tilkinin adını `Karamel`, babanın ise `Hırçın` koyduk. Karamel, insanlara daha çok yaklaşıyor. Bazen yiyecekleri gelip elimizden alıyor. Hırçın ise pek yaklaşmıyor" diye konuştular.
Kaynak: İHA