Kck Tutuklularının Avukatları İstanbul Barosu'nu Protesto Etti

Beşitaş`ta eylem yapan terör örgütü KCK tutuklularının avukatları, İstanbul Barosu’nun yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısını protesto edeceklerini belirtti.

Kck Tutuklularının Avukatları İstanbul Barosu'nu Protesto Etti

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde eylem yapan KCK tutuklularının avukatları, İstanbul Barosu’na tepki gösterdi. Baronun KCK soruşturması kapsamında tutuklanan avukatlara sahip çıkmadığını belirten avukatlar, basın açıklaması yaptı. Avukat Leyla Han Tüzel, “Meslektaşlarımız gözaltına alındıkları, sorgulandıkları ve tutuklandıkları süreçte barodaki tüm gruplar baronun bu sürece müdahil olmasını, meslektaşlarımızın yanında yer almasını istemiştir. Bu yönde görüşmeler yapılmış ve ısrarcı olunmuştur. Yapılması gerekenin tek şeyin sadece meslektaşına sahip çıkmak ve bu yönde tavır sergilemek olduğu söylenmiştir.” dedi.
Baronun beklentilerinin aksine tavır aldığını ifade eden Tüzel, “Ancak İstanbul Barosu hepimizi hayal kırıklığına uğratacak şekilde meslektaşlarına sahip çıkmamış aksine tutum ve davranışlarıyla meslektaşlarımıza sahip çıkmayacağını belirtmiştir.” diye konuştu. Baroyu teşhir edeceklerini kaydeden Tüzel, “Yarın saat 16.00’da baronun yönetim kurulu toplantısı sırasında İstanbul Barosu önünde olacağız. Baronun bu tavrını protesto edeceğiz, teşhir edeceğiz. İstanbul Barosu’nu bir kere daha meslektaşlarına sahip çıkmaya çağıracağız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, avukatlar, KCK soruşturmasında tutuklanan 38 avukat hakkında verilen tutukluluğa yapılan itirazın reddedilmesi kararı üzerine bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Avukatlar dilekçelerini İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi.