Gazdaş Doğal Gaz Dağıtım A.ş Bölge Müdürü Akaslan:

görüntülü)KIRKLARELİ - 14.

12.2011 - Gazdaş Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Tamer Akaslan, ``Konutta veya bir şehirde gaz kesilmesi gibi bir şey olmadı, olamaz`` dedi.

Akaslan, Kırklareli`de bir restoranda yaptığı basın toplantısında, Rusya`nın, savaş yıllarında bile Almanya`ya gaz verdiğini söyledi.

Savaşların veya siyasi politikaların resmi anlaşmalara ve protokollere yansımadığını ifade eden Akaslan, ülkemizde sadece bir dönemde Rusya`nın vanaları kıstığını, ancak tamamen kapatmadığını anımsattı.

Özellikle Trakya bölgesinde doğalgaz kesintisinin yaşanmayacağını bildiren Akaslan, ``Konutta veya bir şehirde gaz kesilmesi gibi bir şey olmadı, olamazda. Ülkemizde bugüne kadar bu şekilde ciddi bir sorunla karşılaşılmadı. 1 Ocak`ta gaz kesilmesi veya gazın az verileceği gibi söylentiler var. Ama böyle bir şey yok`` diye konuştu.

Daha sonra Kırklareli bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Akaslan, şöyle devam etti:``Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. olarak, 25 Ocak 2006 tarihinde EPDK`dan otuz yıl süre ile doğalgaz dağıtım lisansını alarak Kırklareli, Lüleburgaz, Kavaklı, Büyükkarıştıran, Evrensekiz ve Babaeski`de altyapı çalışmalarına başladı. Kırklareli şehir merkezinde 12 kilometre çelik, 208 kilometre polietilen ve 25 kilometre servis hattı imal etti. Altyapısı tamamlanan bölgelerde 3 bin 46 adet servis kutusu yerleştirilerek, yaklaşık 12 bin adet konut ve iş yerine doğalgaz sağlanmıştır. Kırklareli`de 4 bin 912 adet, Lüleburgaz`da ise 15 bin 17 adet konut doğalgaz kullanmaktadır. Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski de tüm mahallerin, cadde ve sokaklarında ana şebeke çalışmaları tamamlanmıştır. Abonelik taleplerine bağlı olarak bina bağlantı işlemi gerçekleştirilmektedir.``-Doğalgazda yasal zorunluluk yok-``Halk arasında doğalgaz kullanımı mecburi tutuldu, tutulacak gibi söylemlerin`` yanlış olduğuna dikkat çeken Akaslan, apartmanların veya konutların doğalgaz kullanmasında yasal zorunluluğun olmadığını kaydetti.

Şehrin hava kirliliğinden kurtulması için doğalgazın önemli olduğuna işaret eden Akaslan, doğalgaz konforlu ve rahat bir kullanıma sahip olduğunu söyledi.

24 saat hizmet ettiklerini anlatan Akaslan, vatandaşın ihbarına en geç 15 dakikada karşılık vermekle mükellef olduklarını sözlerine ekledi.

-Havalandırma menfezleri kesinlikle kapatılmamalı-Kırklareli İşletme Müdür Halil Ay ise, evlerin camlarında 15 santimetre genişliğinde bulunan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Evin tesisatında bir doğalgaz kaçağı olduğu takdirde sızıntı gazın menfezden çıkacağını belirten Ay, bazı vatandaşların menfezden soğuk geldiği gerekçesiyle kapattığını söyledi.

Bu durumun çok tehlikeli olduğuna hatırlatan Ay, ``Bazı ev kadınları `menfezden soğuk geliyor` diye kapatıyor. Ama bu menfezin önemini bilmek gerekir. Kombilerin balkonlara konulmasında bir sıkıntı yok. Ancak mutfağa konulması daha iyi. Kırklareli`de bazı tesisat firmalarıyla problemler yaşanıyor. Kırklareli`de yetişmiş fazla tesisatçı yok. Müşteriden para alınıyor ancak proje bize 6-7 ay sonra teslim ediliyor. Kırklareli`de 12 tesisatçı firma var. Bu sayı biraz yetersiz kalıyor. Firmalar kapasitelerinin çok üzerinde iş alıyor ve müşterilerin işlerini aksatıyor. Kadroları pek güçlü değil. Biz Gazdaş olarak geç saatlere kadar gaz açıyoruz`` dedi.

(ÖZG-NA-NİF)
Kaynak: AA