Lise Son Sınıf Öğrencisi İlk Kitabını Yayınladı

Lise öğrencisi Nuray Şahin(17) denemelerden oluşan ‘Ayın Işıltısı’ isimli kitap çıkardı.

Genç yazar, İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucuyla buluşturduğu kitabından İskender Pala ve Cezmi Ersöz’e de hediye etti.

Antalya Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Nuray Şahin, 16 yaşında iken 3 ayda yazdığı kitabının baskısını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün desteğiyle yaptı. Şahin, bin adet baskısı yapılan ilk kitabını da bu yıl, 30`ncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucuların beğenisine sundu.

Nuray Şahin, kitap yazma hayalini gerçekleştiren Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bora Gürdere ve öğretmeni Osman Pişirici’nin yer aldığı ziyarette Şahin, imzaladığı kitabını, Tütüncü’ye hediye etti.

Nuray Şahin ile gurur duyduklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Nuray Şahin gibi yetenekleri desteklemeyi en önemli belediyecilik görevi olarak görüyorum. Bu toprakların geleceğinde, milletimizin, devletimizin çok daha güçlü olmasına gayret gösteren bir vatanperver, bir millet sevdalısı olarak, sıradan bir vatandaş olarak bu desteği çok önemsiyorum. Ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olabilmesi için Nuray gibi çalışma yapan arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Kültür ve sanat bizim için çok önemlidir. Yüzyıllardır bu topraklarda, medeniyetimizin temsilcileri kültüre, sanata, felsefiye, edebiyata özel bir kıymet vermişler ve özel gayretler neticesinde her geçen gün büyüyen bir kültürel miras bizlere kadar ulaşmış. Biz de o mirası gelecek kuşaklara aktarmalıyız.”
Nuray Şahin yazdığı kitabın okuyucuyla buluşturulması hayalini gerçekleştirdiği için Tütüncü’ye teşekkür etti. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda kitabını tanıtma imkanı bulduğunu anlatan genç yazar, “Kitabımı, İskender Pala ve Cezmi Ersöz’e hediye ettim. İki yazar da genç yaşta bir edebi eser meydana getirmemden dolayı mutlu oldular ve kitabıma büyük bir ilgi gösterdiler.” diye konuştu.