Adana Çocuk Yoğun Bakımda Güneydoğu'ya Da Hizmet Veriyor

Adana Doğumevi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Doktor Tülin Şimşek, ünitelerinin Çukurova Bölgesindeki en fazla yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi.


Bölümlerinin; 1 ay-18 yaş arasında yoğun bakıma ihtiyacı olan çocuklara hizmet vermek için 2011 Haziran ayında hizmete girdiğini belirten Uzm. Dr. Şimşek, “20 yatakla Çukurova Bölgesinde en fazla yatak kapasitesine sahip Çocuk Yoğun Bakım Ünitesiyiz. Bölümümüzde, koma, şok, suni solunum cihazına ihtiyaç duyan ağır solunum problemli hastalara, şiddetli enfeksiyonu olan, durdurulamayan havaleleri olan çocuk hastalara hizmet vermekteyiz.” dedi.

20 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde, 2 izole odası, 10 adet vantilatör (3. Düzey), 10 adet 2. düzey bölüm için yataklarının bulunduğunu söyleyen Uzm. Dr. Şimşek, “Ünitemizde 2 uzman çocuk doktoru görev yapmakta. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş’ın bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak üzere danışman ve konsültasyon hekim olarak hizmet almaktayız. Hastanemizin diğer çocuk uzmanı doktor arkadaşlarımızdan da gün içi ve nöbetlerde destek geliyor. Başhekimimiz Uzman Dr. Savur Özel’in gayretleri sonucunda, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde olması gereken son teknoloji cihazlara sahip olduk.” şeklinde konuştu.

Faaliyete geçtiklerinden bu güne geçen 2 ay gibi bir sürede Anamur’dan, Şırnak’a kadar, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman’dan hastaları kabul ettiklerinin altını çizen Uzm. Dr. Şimşek, “Haziran ayında 115 hastamıza, Temmuz ayında ise 122 çocuk hastamıza yoğun bölüm hizmeti verdik. Bu rakam yoğun bakım hizmeti için oldukça fazla. Servis çalışanları olarak yaptığımız hizmetin önemini bildiğimiz için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Çocuklarımızın güler yüzle taburcu olduklarını görmek bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.