Destici: İktidar ve Muhalefet Anayasa Konusunda Samimi Değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, mecliste bulunan partilerin anayasa oluşturmak için temsilci göndermelerini samimi bulmadığını söyledi.

Destici, muhalefet partilerinin bir bahane uydurarak komisyondan ayrılacağını, iktidar partisinin ise uzlaşma olmadığı için anayasa çalışmalarını erteleyeceğini ileri sürdü.
BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Elazığ İl Başkanlığında partililerle buluştu. Basın toplantısı düzenleyen Destici, partinin çalışmalarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Destici, anayasa çalışmaları ile ilgili de konuştu. Yeni yapılacak anayasayı desteklediklerini belirten Destici, iktidarı ve muhalefeti samimi bulmadığını söyledi. Mecliste yeni anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulduğunu ve bu komisyona tüm partilerin üçer temsilci gönderdiğini hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, “Mecliste bir uzlaşma komisyonu kuruldu. Tüm partiler üçer temsilci gönderdi. Şu ana kadar bir karar alamadılar. Zaten BDP, KCK tutuklamaları devam ederse ben katılmam diyor, CHP yarın laiklik ilkesine dokundurtmam diyecek, öbürü başka bir şey diyecek. Uzlaşma komisyonunun göstermelik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Destici, iktidar partisinin itirazlara aldırmadan sivil toplum kuruluşları, partiler, üniversiteler ile birlikte ortak bir anayasa taslağı ortaya çıkarmasını istedi. Destici bu taslağı iktidar partisinin meclise getirmesi gerektiğini, eğer meclisten geçmezse referanduma sunması gerektiğini vurguladı. Destici, ayrıca bu anayasanın iktidar partisinin samimiyet testi olduğunu anlattı.
Partideki basın toplantısına Genel Başkan Destici’nin yanı sıra Genel Başkan Yardıncısı ve Elazığ İl Başkanı Selami Ekici, Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ve çok sayıda partili katıldı. Başkan buradaki basın toplantısının ardından kara yolu ile Sivas’a hareket etti.