Bahçeli İzmir`den Hükümete Yüklendi

İzmir`de partilileri ile bayramlaşma töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani`nin Türkiye`ye gerçekleştirdiği ziyarete tepki göstererek, "Kandil`e Türk bayrağı dikmek hükümet için şeref meselesidir.

Peşmergelere hükümet bakmış, kanlı çetenin bir numaralı haini peşmerge Türkiye`de ağırlanmış itibar görmüştür" dedi. İzmir Kültürpark 1 Nolu Hol`de partilileri ile bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iktidarı sert sözler ile eleştirdi. Türkiye`de doğal yıkım ve bölücü yıkımın iyi irdelenmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Bu iki olayın biri doğal yıkım diğeri ise bölücü yıkımdır. Bu iki tehlikenin iyi irdelenmesi ve önleyici tedbirlerle hem evlerimizi hem de bin yıllık kardeşliğimizi güçlendirmek gerekmektedir. Kaçak yapılaşma, sarsıntılara karşı dayanıksız bina yapılması, imar skandalları yaşadığımızfelakete davetiye çıkardı" dedi. Türkiye`nin Van`da yaşanan deprem ve terör saldırıları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Bahçeli, 1999`da yaşanan Marmara depreminde o dönemde kendilerinin de içinde bulunduğu koalisyon hükümetinin başarılı çalışmalar yaptığını iddia etti. Yaşanan deprem felaketi sonrası ortaya çıkan manzaraların, Başbakan`ın sarfettiği `Türkiye gelişiyor, sıçrama yapıyor` sözlerini havada bıraktığını iddia eden Bahçeli, "Bahsedilen modern gelişmiş Türkiye hayatın hiçbiralanına sirayet etmemiş. Gelişmişliğin ilerlemenin lafta kaldığını hayatın hiçbir alanına sirayet etmediğini Van`daki depremde gördük. Başbakanın toz pembe tablolar çizidiği ülke resminden ne yazık ki ortada eser yok. Erdoğan şabloncu, taklitçi niteliğiyle Türkiye`ye bir şey veremeyeceğini anlamalıdır" diye konuştu.

"KCK`DA GEÇ KALINDI" Başbakan Erdoğan`ın, `KCK`yı savunanları uyarması`nı değerlendiren Bahçeli, "Başbakan`ın terör oluşumu olan KCK`yı savunanları uyarması nafile ve geç kalmış bir yaklaşımdır. Atı alan Üsküdar`ı geçmiştir. Cumhuriyeti savunmakla mükellef savcı ve yargıçlar bu kadar yıkıma daha ne kadar sessiz kalacak? Bu milletin izzetini savunan milli ve yiğit bir hukuk adamı yokmudur? Özel yetkili savcılar nerededir?" dedi

"KANDİL`E TÜRK BAYRAĞI DİKMEK HÜKÜMET İÇİN ŞEREF MESELESİDİR" Geçtiğimiz günlere Mesut Barzani`nın Türkiye`ye yaptığı ziyareti tepkili sözler ile İzmir`de değerlendiren Bahçeli konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: "Kandil`e Türk bayrağı dikmek hükümet için şeref meselesidir. Kandil fitnesini koruyan peşmerge rezili vardır. Onlar köşkte ağırlanmıştır. Peşmergelere hükümet bakmış, kanlı çetenin bir numaralı haini peşmerge Türkiye`de ağırlanmış itibar görmüştür. Terörle mücadeleyi yeni anayasa ile ilişkilendirenler ve sözde barışın bu sayede geleceğini zannedenler büyük bir yanılgı içindedir. Yeni anayasa milletimizin bin yıldır bir arada yaşama hukukunu dahada güçlendiren temeller üzerinde oturtulmalıdır." Bahçeli ayrıca etkin pişmanlık yasası ile birçok terör örgütü üyesinin hapisten çıkarak örgütün dağ kadrosuna yeniden katıldığını, hükümetin yeni ve daha geniş bir af çalışması içinde olduğunu iddia etti

Konuşmasının ardından partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli`yi İzmir`de partisinin genel başkan yardımcıları Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile çok sayıda milletvekili ve partilileri eşlik etti.
Kaynak: İHA