Yıldız, Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye çağırdı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu.

Yıldız, Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye çağırdı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'deki iddialar üzerine CHP'ye yüklendi. Yıldız, Kemal Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İktidarıyla muhalefetiyle bizler aldığımız sorumluluk ve omuzlarımızda hissettiğimiz görev gereği daima doğru şeyler yapıp doğru konuşmamız lazım. AK Parti hükümetinin 9 yıldan beri yaptığı bu. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bütün milletvekillerimiz Bakanlarımız bu çizgiye çok dikkat ediyor ve önem veriyorlar" dedi.

'HANGİ YÜZLE NE SÖYLEYECEKSİNİZ?'

CHP'ye yüklenen Bakan Yıldız, "Bir milletvekili savcılığa gelip 200 sayfadan daha fazla buraya gelip suç duyurusunda bulundu. İçinde gizli dedikleri mektup var. Açık dedikleri yazılar var. Her türlü isnat var ve o mektup gizli olmaktan da çıktı... Suç duyurusuyla alakalı savcılık karar verdi. Herhangi bir takibe gerek yoktur dedi. Şimdi ne olacak? hangi yüzle ne söyleyeceksiniz? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Yani bizler söylediklerimizin arkasında durabilecek cümleleri kullanmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİ"

Siyasette sorumluluğunun önemine değinen Bakan Yıldız, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisinin yanlış bilgilendirmeler sonucunda öyle bir yanlışa düştüğüne inanıyorum. Bunda ısrarcı olmasını kendisini daha çok aşağılara doğru çekeceği kanaatindeyim. Hiç böyle bir üslubu doğru bulmadım. Hele böyle gayretli çalışkan bir Başkanımızla alakalı isnat yapmak. Yüzlerce sayfa yapıldı. Sonuç ortada." şeklinde konuştu.

'KESİNLİKLE ÖZÜR DİLENECEK'

Basın mensuplarının özür bekliyor musunuz? Sorusunu cevaplandıran Bakan Yıldız, "Mutlaka özür dileyeceklerdir. Her şey bedelsiz olmaz. Onun bedelini ödeyecekler. Bir iftira atıp da ulaşmadığı yer olursa o tekrar döner. Başta o kılavuzu yanlış olan arkadaşın Kayseri'den özür dilemesi lazım. Yani Kayseri milletvekili olup da Kayseri adına yalan yanlış şeyler konuşan arkadaş da mutlaka özür dileyecektir. Dilemezse zaten halkımız kabul etmez onu" dedi.
Kaynak: İHA