Ak Parti-mhp Bayramlaşmasında Gündem Terör ve Deprem

Partiler arası bayramlaşma AK Parti’de MHP ile başladı.

Ak Parti-mhp Bayramlaşmasında Gündem Terör ve Deprem
İktidar ile muhalefetin bayramlaşma gündeminde Van depremi ve terör vardı.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada AK Parti heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ve Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl yer aldı. AK Parti heyeti MHP Kadın Kolları Başkanı Şennur Şenel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve MHP MYK üyesi Mehmet Sami Uzun’dan oluşan MHP heyetini kapıda karşıladı.

DEPREM FELAKET DEĞİL, ASIL FELAKET ÇÜRÜK BİNALAR
Ziyarette konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, terör ve deprem nedeniyle bayrama buruk girildiğini söyledi. Terör sebebiyle son dönemde 85 vatandaşın yaşamını yitirdiğini bunların 72’sinin terörle mücadele eden asker ve polis olduğunu hatırlatan Karakaya, terörle mücadelede sonuna kadar gidilmesi gerektiğini belirtti.
Van’da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyen Karakaya, depremin afet olmadığını asıl afetin fay hatları üzerine binalar dikilmesi olduğunu kaydetti. Karakaya, “Felaket deprem değil, asıl afet eksik çimento, eksik demir eksik malzeme kullanılmasıdır.” dedi.

DENEMEÇ: YASAL DÜZENLEME BU YIL BİTECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise bayram konusunda MHP’li Karakaya’nın görüşlerine aynen katıldığını söyledi. Terörle mücadele konusunda MHP’nin tavrını taktir ettiklerini ifade eden Denemeç, depremin ‘bir musibet bin nasihatten evladır’ sözüyle Türk insanına çok şeyler öğrettiğini belirtti. Binalar konusunda çok ciddi düzenlemeler yapılacağının altını çizen Karakaya, “Yasal düzenleme bu yıl sonuna bitirilerek, Türkiye’nin yapısal ve binasal dönüşümü tamamlanacak.” diye konuştu.