Erdoğan'ın Bayram Namazı sonrası açıklamaları

Başbakan Erdoğan, Sultanahmet Camii'ndeki bayram namazı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın Bayram Namazı sonrası açıklamaları
Çukurca'da şehit olan 25 şehidi anarak konuşmasına başlayan Erdoğan, bununla beraber Van depremi nedeniyle hayatını kaybeden 604 vatandaşa Allah'tan rahmet dileyerek sözlerini sürdürdü.

K.Irak bölgesel yönetimi lideri Mesut Barzani ile yaptığı görüşmeyle ilgili konuşan Erdoğan, PKK'nın silah bırakması gerektiğini ifade ederek KCK yapılanmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

ERDOĞAN'IN BAYRAM NAMAZI SONRASI AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ


İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

HASARLI BİNALARIN YIKILMASI

Bu millet karar verdiği zaman bu işlerin üstesinde gelir. Ben de İstanbul'un belediye başkanını yapmış bir Başbakan olarak bu konudaki zorlukları bilen birisiyim. Hem yaşam riskini minimize ederiz hem de daha modern yaşam alanları yaratacağına inanıyorum.

BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Kuzey Irak'ta bizim bir sıkıntımız var. Daha önceden de yaptığımız açıklamalar var. Kuzey Irak yerel yönetiminin bizimle beraber peşmergeleri değerlendirmesi ve gerekli desteği sağlamasıdır. K.Irak bu mücadeleyi verebilecekse versin aksi taktirde biz kendimiz yapmamız gerekeni yapmak zorundayız. Hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti kendisine parelel KCK yapısına izin vermesini beklemesin. Türkiye'nin silah bırakması sözkonusu değildir. Terörist gurupların silah bırakması gerekir. Eğer silah bırakırsa bir çok şeyin olumlu gerçekleşeceğini söyleyebilirim.

HALKIMIZ KÜRT GERÇEĞİNİ GÖRMEZDEN GELMEDİ

İktidarımız döneminde ret ve inkar politikalarını ortadan kaldırdık. Asimilasyon politikasını da sıfırlama noktasına geldik. Benim halkım Kürt gerçeğini asla görmezden gelmemiştir. Biz bu farklılıkları bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Ama burada bir şeyi hep beraber paylaşmalıyız oda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da kimseyi rahatsız etmemeli.

Türk milletine başsağlığı dileyen Erdoğan, Kurban Bayramı, öncelikle milletimiz için, milletimizin birliğine, beraberliğine vesile olsun. Tüm insanlığın barışına vesile olsun. Bu temenniyle milletimizin bayramını kutlarken, bir kez daha Van depreminde özellikle milletimizin ortaya koymuş olduğu o birlik, beraberlik dayanışma ruhu sebebiyle milletimize özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda geçici konutlarla sürdürdüğümüz bu süreci, fevkalade bir hal olmadıktan sonra, mevsim koşulları büyük bir engel çıkarmadıktan sonra Temmuz gibi bu işi yoğunlukla yapılacak bir çalışma inşallah neticelendirmemize vesile olacaktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ihale çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çekerek, Yasal düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu işe daha farklı bir hız kazandırmayı da planlamış durumdayız. Bu millet karar verdiği zaman bu işlerin üstesinden gelir. Kimse burada benim yerim böyledir, şöyledir şeyine girmemeli. Ben de İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış bir başbakan olarak, bir çok bu noktadaki vatandaşlarımızla karşılaştıklarımız zorluğu bilen birisiyim. Dayanışma içinde olursak vatandaşlarımızın oturdukları binalardaki yaşam riskini minimize ederiz, hem de sağlıklı binalara kavuşmuş oluruz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan bir soru üzerine, yarın memleketi Rize'ye, Cuma günü ise Van'a gideceğini söyledi.