Karapınar`dan Kenya`ya Kurban Seferberliği

Konya’nın Karapınar ilçesinde görev yapan öğretmenler bu sene kurbanlarını Van`daki depremzedelere ve açlık ve kuraklıkla mücadele eden Kenya`ya gönderdi.


Meke Eğitim Hizmetleri`nin organizasyonu ile Kurban Bayramı`nın ilk günü Kenya’ya gidecek 8 işadamı kurbanlarını kestikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Hayırsever işadamları bayramın 4. günü yurda dönecek.

Meke Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Seyit Mehmet Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Depremde Kardeşlik Zamanı diyerek Van`da büyük fedakârlık gösteren halkımız ve Karapınarlılar, Kurban Bayramı`nda da aç ve fakir Afrika halkı için sessiz kalmadı. Karapınar ekibi olarak Kenya`da üç gün sürecek kurban kesim ve dağıtım faaliyetinde bulunduktan sonra tekrar huzur içerisinde Karapınar `a döneceğiz." dedi.

Özel kiralanan uçakla Nairobi ve Garissa‘da kurban kesim ve dağıtım çalışmaları yapılacağını kaydeden Ünal, Kenya sınırındaki Somalili muhtaç insanların sığındıkları Dadaab Kampı`nı ziyaret edeceklerini kaydetti. Ünal, 8 kişilik heyetin, fedakâr Anadolu insanın katkılarıyla yapılan Türk okullarını da ziyaret ederek bayramın son günü Karapınar`a döneceğini ifade etti.

Kurban Bayramı’nda ailelerinden ayrılarak insanlığa hizmet için Kenya’ya gideceklerini söyleyen işadamı Mübah Arı ise "Amacımız Kenya`da açlık ve fakirlik çeken kardeşlerimize kurban eti dağıtımı yapmak. Karapınarlıların gönüllü olarak `benim kurbanım oralarda kesilsin` diyenlerin, kurban bedellerini alarak onların kurbanlarını Kenya`da kestireceğiz. Oralarda dağıtmak üzere bayramın birinci günü Kenya`ya gitmek üzere yola çıkacağız. Milletimizin bu güzel paylaşma duygusu, milletimizin birliğinin, dirliğinin bir göstergesidir. Bu organizasyonu düzenleyen Meke Eğitim`e ve gittiğimiz kapılarda bizleri kırmayan ve kurbanlarını muhtaç kişilerle paylaşan fedakâr Karapınar halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Bayramın farklı bir heyecanda geçeceğini dile getiren Karapınar esnaflarından Mustafa Şentürk de “Bu büyük heyecana ortak olmanın mutluluğu içerisindeyim. Yoksul olan bu insanlara yardım kervanında olmak çok güzel." şeklinde konuştu.

Bayramın birinci günü Karapınar’dan yola çıkacak olan yardım gönüllüleri, bayram boyunca Kenya’da kurban eti dağıtacak