İstanbul`da Bayram Trafiği Hissedilir Ölçüde Arttı

Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte bayramı şehir dışında geçirmek için yola çıkan vatandaşlar, trafik yoğunluğuna neden oldu.

Gece yarısından itibaren köprü gişelerinin ücretsiz tarifesinden habersiz olan bazı sürücüler ise büyük şaşkınlık yaşadı.

Tatilin başlaması ile birlikte İstanbul`dan yola çıkan sürücülerin oluşturduğu yoğun bayram trafiği, gece yarısına kadar sürerken, özellikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet (FSM)`de uzun kuyruklar oluştu. Bazı bölgelerde trafiğin durma noktasına geldiği gözlenirken, gece yarısından itibaren gişelerin ücretsiz tarifeye geçmesi trafiği kısmen rahatlattı. Kurban Bayramı tatili süresince bu gece 00.00`den sonra uygulamaya konan ücretsiz tarifeden habersizolan bazı sürücüler, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Karayolları Müdürlüğü`nün, köprü gişelerine "Ücretsiz Geçiş" uyarısına rağmen geçiş kartını turnikeye sokan sürücüleri, yine karayolları görevlileri uyardı.

Yoğunluk, Avrupa`dan Anadolu yakası istikametine artarken, Hasdal`dan FSM Köprüsü`ne, Okmeydanı`ndan Boğaziçi Köprüsü yönüne trafikte yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatili nedeniyle dün akşam mesai saatinden sonra hissedilir ölçüde artan trafiğin, yarın da devam etmesi öngörülüyor.
Kaynak: İHA