Türkiye- Azerbancan İlişkileri Erzurum'da Tartışılacak

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen `Bağımsızlığının 20.

yılında Azerbaycan- Türkiye İlişkileri` konulu toplantı Erzurum’da düzenlenecek.

Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen uluslararası toplantı 02 – 04 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Atatürk Üniversitesi Oditoryumu’nda protokol konuşmalarıyla başlayacak olan toplantı, `Alibey Hüseyinzade`, `Elmas Yıldırım` ve `Bahtiyar Vahapzade` başlıkları altındaki 3 oturumda yapılacak. Toplantı, müzakere ve sonuç bildirgesi ile akşam sona erecek. 3 Aralık Cumartesi günü ise Hlak Eğitimi Merkezi Salonu`nda Aziziye Belediyesi ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği tarafından organize edilen `Azerbaycan – Erzurum Şair ve Ozanları Gecesi` düzenlenecek.

“Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan - Türkiye İlişkileri’’ uluslar arası toplantısına, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yrd. Kutluhan Yazıcı, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov, AK Parti Ankara Milletvekili ve Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Nizami Caferov, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Güner Ahmedova’nın yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda bilim adamı ve akademisyen katılacak. Azerbaycan tanıtım filminin ardından Bahtiyar Vahapzade Hizmet Ödülleri`nin verileceği toplantıda, Ali Bey Hüseyinzade, Elmas Yıldırım ve Bahtiyar Vahapzade oturumları gerçekleştirilecek.