Midyat Belediyesi, Kanalizasyon Çalışmasına Kurban Keserek Başladı

Mardin’in Midyat Belediyesi yıllardır ilçenin en büyük sorunu olarak gördüğü kanalizasyon problemini çözmek için başlattığı çalışmayı törenle başlattı.

Midyat Belediyesi, Kanalizasyon Çalışmasına Kurban Keserek Başladı
Törende kurban kesildi.

Temel atma töreni kurbanlıklar kesilerek başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu "Uzun zamandan beri kullanılan Midyat kanalizasyonu ihtiyaca cevap vermez hale geldi. Bu sorunumuzu çözmek için bugün kanalizasyon inşaatına başlıyoruz. Midyat şehir kanalizasyon şebekemiz, yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak olan kanalizasyon çalışmasının, 150 bin nüfusu taşıyabilecek kapasitede olması ve 1 yılda tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Bu sorunu gidermek için çalışma başlatmaktan dolayı büyük onur ve gurur duyduğunu belirten Nasıroğlu, "Belediyenin kısıtlın imkânlarıyla hizmet için büyük emek sarf ediyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüzün imkânlarıyla kanalizasyon projesini tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Nasıroğlu, 150 bin nüfusu yerleşimin atıklarını taşıyabilecek kapasitede olduğunu belirterek, “Midyat için hayati önem taşıyan bu çalışma ana ve ara bağlantılar ile 15 kilometre uzunluğunda olacak. Korige boru döşenerek yapılacak olan kanalizasyon şebekesi yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak. İnşallah kanalizasyon şebekesini bir yılda tamamlanıp Midyat daha sağlıklı, temiz bir yapıya kavuşacaktır. Bu sayede Midyat’ın yıllardır süren kanalizasyon sıkıntısı kökten bitmiş olacaktır.” dedi.

Sanayi Mahallesi’nde başlayan çalışmalarda, kurban kesilerek iş makineleri çalışmaya başladı. Temel atma törenine Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Belediye Fen İşleri Müdürü Şükrü Çelebi, İnsan Kaynakları Müdürü Şehmus Gümüş, Satın Alma Müdürü Faik Teomay, belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı.