Gülüçlü Öğrenciler İngiltere Gezisini Tamamladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu, AB Comenıus Projesi kapsamında İngiltere ziyaretini tamamladı.

Gülüçlü Öğrenciler İngiltere Gezisini Tamamladı

Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu`ndan öğretmen ve öğrenciler proje kapsamında `Fıt For Future, Fıt For Europe (Gelecek İçin Sağlık, Avrupa İçin Sağlık)` konulu çalışmalar için 14- 20 Kasım tarihleri arasında İngiltere’ye ziyaret gerçekleştirdi.
Gezi ile ilgili yapılan açıklamada, “Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu ekibi 2 öğretmen ve 5 öğrenci ile İngiltere’nin Birmingham’da bulunan Hillstone Primary School’u ziyaret etmişlerdir. Birmingham’da okul, ders ziyareti, proje çalışması faaliyetinde bulunmuşlar, ardından Londra’da British Museum, Madam Tousseut, National Gallery’i ziyaret etmişler ve London Sightseeing turuna katılmışlardır. Bir sonraki ziyaret mayıs ayında Slovenya`nın Godzia`ya şehrine yapılacaktır. Projede Türkiye, Polonya, Slovenya ve Norveç’ten 4 okul ortak çalışmalarda bulunmaktadır.

Comenius Programı’nın temel amacı, okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir." denildi.