Bayburt’ta “evliya Çelebi’nin Dünyası” Sergisi Açıldı

Bayburt’ta “Evliya Çelebi’nin Dünyası” adlı sergii Şair Zihni Kültür Merkezi salonunda açıldı.

Bayburt’ta “evliya Çelebi’nin Dünyası” Sergisi Açıldı
Açılışa, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mete Emir, Bayburt Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan, Bayburt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Mahalli İdareler Müdür Vekili Ali Gencer, Bayburt Ticaret Ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Önder Karaoğlu, İl belediye meclis üyesi Şahin Kızılarslan, Bayburt İŞKUR İl müdürü Mehmet Turan, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Adnan Okumuş, Bayburt PMYO eğitmeni Mutlu Adak ve Atatürk Üniversitesi’nden Dr. Mevlüt Yüksel katıldı

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yapılan çalışmayı takdirle karşıladığını ifade ederek, “Tarihi kimliklerimizi kişiliklerimizi özellikle de dünyanın gidişatına katkısı olan ve geçmişteki hayatın nasıl olduğunu bize aktaran önemli kişilerden birisidir Evliya Çelebi. Saraydan aldığı emirle bugünkü Osmanlı coğrafyasını ve diğer coğrafyaları gezmiş ve gezdiklerini not halinde kayıt altına almıştır. Bizler geçmişimizin sosyal, ekonomik, coğrafi durumlarını Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinden elde ettiğimiz bilgilerle şekillendiriyoruz. Önemli bir şahsiyet.Herkesin özellikle yeni neslin mutlaka tanıması gereken bir isim. Ben bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

Serginin açılışında bir değerlendirme yapan Bayburt İl Kültür Müdürü Bahri Akbulut ise sergide 27 eserin bulunduğunu belirterek, “Bu eserler Evliya Çelebi’nin yaşam boyu gezmiş olduğu yerler ve yapmış olduğu çalışmalar özet olarak anlatılmaktadır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.Sergiyi gezen Bayburt Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret öğrencisi Nida Çubuk ise sergiyi eğitici ve güzel bulduğunu belirterek, “Böyle bir sergiyle kültürümüzü daha yakında ve görerek öğrenmiş oluyoruz.”dedi.

Daha sonra açılışa katılanlara bir kokteyl verildi.
Kaynak: İHA