5 Yaşındaki Melike’nin Organları 3 Kişiye Can Verdi

Batman’da beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki Melike Akıncı’nın iki böbreği ve karaciğeri Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirilerek karaciğer ve böbrek nakli bekleyen 3 hastaya nakledildi.

5 Yaşındaki Melike’nin Organları 3 Kişiye Can Verdi

Batman`da 5 yaşındaki Melike Akıncı’nın tedavi gördüğü hastanede hayati fonksiyonları durdu, beyin ölümü gerçekleşti. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi görevlileri, Minik Merve’nin anne ve babasıyla görüşerek, organların bağışlanmasını istedi.
Ailenin kabul etmesiyle Batman’a giden üç kişilik ekip, 4 saat süren bir operasyonun ardından karaciğer ve böbreklerle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine döndü.
Organları Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getiren ekibin başında bulunan Doç. Dr. Mehmet Yaman, Akıncı ailesinin çok önemli ve örnek bir karar vererek organları bağışladığnı belirtti. Batman`da belki de ilk kez organ bağışı yapıldığını ifade eden Yaman, alınan organların 3 hastaya nakledildiği söyledi.
Yaman, “Merkezimizde organ bekleyen hastalardan uygun olanlara nakil gerçekleştirilecek. Karaciğer bir hastaya böbrekler de başka bir hastaya nakledilecek. Böbrekler henüz gelişimini tamamlamadığından her ikisini de aynı hastaya nakledeceğiz. Ailenin bağış kararı bizim için çok önemli. Batman`da sanırım ilk bağış oldu. Ailenin kararı bir kahramanlık örneğidir. Ekibimizde bulunan Doç. Dr. Fatih Özdemir ve Organ Bağış Bölge Koordinatörü Hatice Gündüz ile buradan hemen yola çıkarak, bir operasyon sonucunda organları aldık." dedi.

Malatya’ya getirilen Melike Akıncı’nın organları Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer bekleyen 55 yaşındaki S.A’ya böbrekleri ise 17 yaşındaki Y.A. ile 30 yaşındaki B.E.’ye nakledildi.