Osmaniye’de Çarşı Merkezindeki Yangın Korkuttu

Osmaniye’de çarşı merkezinde gece geç saatlerde başlayan ve sabah saatlerinde söndürülen yangın korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.


Yangın, saat 04.00 sıralarında, Atatürk Caddesi İş Bankası sokağında bulunan iki katlı, ahşap ve metruk bir binada meydana geldi. Alevleri, gazete dağıtım firmasında çalışan işçiler fark etti. Çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangının sıçraması ihtimaline karşı 5 katlı yan binadaki vatandaşlar tahliye edildi.
Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile Belediye Başkanı Mustafa Balkaya’da olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Osmaniye ve Toprakkale Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarının müdahalesi sonucu söndürülen yangında iki katlı bina tamamen kullanılamaz hale geldi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baklaya, burada yaptığı açıklamada, ”Ekiplerimiz yangına anında müdahale etti. Osmaniye itfaiye ekiplerimiz ile Toprakkale itfaiye ve Orman İşletme ekiplerinin de yardımıyla yangını kontrol altına aldık” dedi.
Binanın 25 yıldan bu yana atıl durumda olduğunu kaydeden gazete dağıtım firması yetkilisi Menderes Kara, bina sahibinin Kahramanmaraş’ta ikamet ettiğini söyledi. Belediye’ye dilekçe verdiklerini belirten Kara, “Bu binada zaman zaman çökmeler oluyordu. İkinci katı da çökmüştü. Biz belediyeye dilekçe de verdik. Kaç kez zabıtaya da söyledik. Burada bazı işyeri sahipleri yılan dahi gördüklerini söylediler. Şehrin göbeğinde fareli yılanlı bir yer olur mu? Belediye başkanı Kadir Kara’yı bizzat buraya çağırarak esnaflarla görüştürdüm” diye konuştu.
Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.