18.avrupa Film Festivali Lübnan`da Başladı

Avrupa Birliği Lübnan delegasyonunun düzenlediği 18.

Avrupa Film Festivali, Lübnan`ın başkenti Beyrut`ta başladı.

33 Avrupa filminin gösteriminin yapılacağı festival, Beyrut`ta 24 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında iki sinema salonunda gerçekleşecek. Festivalde konuk ülkeler olan İsviçre ve Norveç yapımı filmlerin yansıra ilk işlerini yapan sinemacıların eserleri gösterime sunulacak

Lübnanlı görsel sanatlar öğrencileri tarafından üretilmiş 20 kısa film de festival programı içinde bulunuyor. Genç yetenekleri teşvik etmeyi planlayan festivalde kısa filmlere 3 ödül verilecek. Festivalde maddi ödüller yerine Fransa, Almanya ve Polonya`daki film festivallerine katılma şansı verilecek.

Festivalin açılışı Wieslaw Saniewski`nin yönettiği Polonya yapımı Wygrany filmiyle, kapanışı ise Lübnanlı yönetmen Rania Attieh`in 2010`da Abu Dabi Film Festivali`nde Siyah İnci ödülünü alan "OK, Enough, Goodbye" filmiyle yapılacak. Festivalin Wygrany filminin yönetmeni Wieslaw Saniewski ile yapımcısı Grazyna Molska, Danimarka filmi Applause`un senaristi Ludovic Bource, "OK, Enough, Goodbye" filminin yönetmeni Rania Attieh gibi konukları olacak ve bazı konuklar Lübnanlı görsel sanatlar öğrencilerineworkshop açarak bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Festival coşkusu, Beyrut`un yanı sıra Trablusşam, Cuniye, Sayda ve Zahle şehirlerinde de yapılacak film gösterimleriyle yaşanacak.
Kaynak: İHA