Depremde Hayatını Kaybeden 65 Öğretmen İçin İzmir’de 65 Hatim Okundu

Eğitim Bir Sen İzmir Şubesi, Van depreminde yaşamını kaybeden 65 öğretmen için Öğretmenler Günü’nde, Kemeraltı Çarşısı girişinde lokma döktürdü.

Depremde Hayatını Kaybeden 65 Öğretmen İçin İzmir’de 65 Hatim Okundu
Ayrıca 30 ilçede 65 hatimle Mevlid-i Şerif ve hatim duası okuttu. Memur Sen İzmir İl ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak ile yönetim kurulu üyeleri, “Van Erciş depreminde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi unutmadık, unutmayacağız.” diye konuştu. Hisar Camisi’ndeki hatim duası sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Savaş ile İzmir İl Müftüsü İlyas Öztürk de hazır bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Şenocak, “Van Erciş depreminde kaybettiğimiz ve zor durumda olan öğretmenlerimiz için sendikamız genel merkezi, gelirinin yüzde 10’una karşılık gelen 415 bin lira ayırdı. Biz de bugün burada, yaşamını kaybeden 65 öğretmenimizi anmak için lokma döktürdük ve 30 ilçemizle aynı anda 65 hatim duası okuttuk. Hakk`ın rahmetine kavuşan öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Şenocak, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmemesini ve 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bütün bakanlıklarda çalışan memurların maaşlarının ek ödemeyle dengelenmesine karşılık üniversitelerde öğretim elemanları ve öğretmenlerin kapsam dışında tutulmasını ise eleştirdi. Şenocak, “Kısa bir süre önce farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları, ek ödemeyle dengelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarındaki hizmetli, memur, şef ve şube müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları, diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Bu olurken öğretmenler olarak yıllardır söylemeye çalıştığımız ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen, bin 577 lirayla hizmetli ve memur personelle aynı maaşı almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır. Bugün buradan, öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini, eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz.”şeklinde konuştu.