(özel Haber) Öğretmeni, Cumhurbaşkanı Gül`den Telefon Bekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Kayseri Lisesi`ndeki Sanat Tarihi öğretmeni Nurşen Özdamar, Öğretmenler Günü`nde kendisinden telefon beklediğini söyleyerek, "Bu özel günde Cumhurbaşkanı Gül`ün beni unutmayacağını biliyorum" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün 1967-68 eğitim öğretim yılında Kayseri Lisesi`nde öğrencisi olduğunu hatırlatan emekli öğretmen Nurşen Özdamar, Öğretmenler Günü`nde Cumhurbaşkanı Gül`den telefon bekliyor. Özdamar, "Cumhurbaşkanı Gül`ün bu günlerde çok yoğun olduğunu biliyorum. Belki o yoğunluğu arasında telefon açar ancak aramasa da gönül koymam. Eminim daha sonra arayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül`ün öğrencilik döneminde de çok iyi bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Özdamar, "Gül`ün en iyi tarafı çalışkanlığından ziyade insanlık yönünün mükemmel oluşuydu. İyi niyetli, ılımlı, gönül almasını bilen bir kişiliği var" diye konuştu. GÜL İLE FOTOĞRAFLARI EVİNİN EN GÜZEL KÖŞELERİNDE Cumhurbaşkanı Gül`ün Kayseri`de okulunu ziyaret ederken kendisinin de davet edildiğini anımsatan Özdamar, "Orada eski günleri hatırlayarak sohbet ettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda da beni Köşk`e çağıran Gül, orada yakından ilgilendi. Orası çok güzel, bütün çalışanların Kayserili oluşu ayrı bir mutluluk veriyor. Her iki yerde çektirdiğimiz fotoğrafları bana gönderdiler. Onları şimdi evimin en güzel köşelerinde saklıyorum" diye konuştu.

"İyi ki öğretmen olmuşum" diyen Özdamar, "İyi ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ü okutmuşum. Bu çok gururlandırıyor insanı. Abdullah Gül`ün bir gün Cumhurbaşkanı olup da beni hatırlaması tabii ki çok mutluluk verici. Herkesi tek tek arıyor, onları onore ediyor. En güzel tarafı o" ifadelerini kullandı. "İNSANLIĞI YİTİRMEDEN ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK ÇOK ÖNEMLİ" Görev yaptığı dönemle şimdiki dönemde görev yapan öğretmenler arasında fark olduğunu kaydeden Özdamar, "Öğrenciler, inşallah geleceğin Türkiye`sini Abdullah Gül gibi yönlendirir. Benim temennim bu. 38 yıl öğretmen olarak görev yaptım, şimdiki öğretmenler çabuk bıkıyor, usanıyorlar. Tatilin gelmesini bekliyorlar. O zamanın öğretmenleri şimdikinden daha iyiydi. Sevgiye bağlı bir sayma da söz konusuydu. Öğretmenlerin ve öğrencilerin daima insanlığını yitirmeden çalışması gerekiyor. Derslere en iyi şekildeçalışmak her şeyin mükemmel olduğu anlamına gelmez, insanlığa faydalı olması çok önem arz ediyor" dedi.
Kaynak: İHA