‘allah’ın Sadık Kulu: Barla’ Manisa`da Rekora Gidiyor

Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla sürgünü günlerini konu alan "Allah’ın Sadık Kulu: Barla" adlı animasyon film, Manisa’da 22 bin seyirciye ulaştı.

15 Aralık 2011`e kadar devam edecek gösterim, talep olması durumunda uzatılacak. Bu arada filmin ardından Said Nursi’yi anlatan kitapların satışında da büyük bir artış olduğu kaydedildi.

Ülke çapında 200`den fazla kopyayla 4 Kasım 2011 tarihinde vizyona giren film, Manisa’da halen Çınar ve Hollywood sinemalarında oynatılıyor. Çınar Sineması sahibi Yusuf Ertem, filmine ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi. Ertem, “Allah’ın Sadık Kulu: Barla, bu sene en çok seyirci toplayan film oldu, rekora gidiyor. Gösterim sona erinceye kadar sayının daha da artmasını bekliyoruz. Filmin devamı çekilirse aynı ilgiyi göreceğini tahmin ediyoruz.” dedi. NT Mağazaları Manisa Şube Müdürü Hasan Karaş ise film vizyona girdikten sonra Said Nursi`yi anlatan kitapların satışlarında da artış olduğunu söyledi. Karaş, filmi seyrettikten sonra Said Nursi’nin hayatını merak edenlerin, en çok "Seyda-1" ve "Seyda-2" isimli kitapları aldığını belirtti.