Adanalı Reklamcıdan Çadır Kentlerdeki Sorunları Çözen Proje

Van depreminin ardından binlerce depremzede çadır kentlere yerleştirildi.

Adanalı Reklamcıdan Çadır Kentlerdeki Sorunları Çözen Proje
Çadırların yan yana ve arka arkaya kurulduğu, yaşam alanlarının ve sosyal alanların bulunmadığı çadır kentlerde kalanlar büyük sıkıntılar yaşıyor.
Televizyondan gördüğü manzaralardan etkilenen Adanalı reklamcı, yeni bir proje geliştirerek çadır kentlerde kalan vatandaşların rahat edeceği bir yerleşim düzeni tasarladı. Mevcut çadırkent, konteyner ve Mevlana evleri düzenlerinde; güvenlik, yardım dağıtımları, adres bulma sorun olurken, çocuk oyun ve sosyal alanların bulunmadığını aktaran Ekrem Karaoğlan, kendi projesinde çok düzenli ve yaşam kalitesi yüksek yerleşim yeri oluşturulduğunu aktardı.
Bir afet sonrasında kendi hazırladığı yerleşim modeliyle çadır kentlerdeki yaşam kalitesinin çok daha artacağını ifade eden Karaoğlan, “Projemde çadır kentlerde sık sık yaşanan güvenlik, yardım dağıtımı, adres bulmalarda yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Kurulan sosyal alanlar ile komşuluk ve dostluk değerlerinin yükseleceği güvenli bir bölge oluşturduk.” dedi.

Televizyonlarda izlediği çadır kentlerdeki düzensizliğin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Karaoğlan, “Benim projemde, çadırlar yan yana ve arka arkaya kurulmuyor, balona benzer bir alana sadece kenarlara kuruluyor. Ortasında ise oturma yerleri ile çocuklar için oyan sahaları var. Çocuklu ailelerle çocuğu olmayanların çadırlarının bölgeleri bile ayrı. Bunun yanında tuvalet, banyo ve çamaşırhane bulunuyor. bir cadde üzerinde alana göre bloklar oluşturuluyor. Alanın büyüklüğüne göre bloklarda çadır sayısı artırılıp azaltılabiliyor. Mevcutlarına göre yaşamın çok daha kolay ve sade olduğu bir çadırkent tasarladık. Projenin uygulanması halinde afetlerden dolayı büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar çadır kentlerde rahat edecek. “ diye konuştu.