Yedi Cüceler, Çocuklara Depremi `pamuk Prenses` İle Unutturmak İstiyor

Türkiye`nin ilk ve tek cüce tiyatro topluluğu olan `Yedi Cüceler Tiyatro Grubu`, depremzede çocuklar için Pamuk Prenses ve 7 Cüceler Tiyatrosu`nu sahnelemek istiyor.

Yedi Cüceler, Çocuklara Depremi `pamuk Prenses` İle Unutturmak İstiyor

Yaklaşık 30 yıldır Türkiye`nin dört bir yanını dolaşarak sahneledikleri oyunlarla tanınan `Yedi Cüceler Tiyatro Grubu üyeleri, yaşadıkları maddi sıkıntıları aşmak için pazarcılık ve ayakkabı tamirciliği yapıyor. Grubun üyelerinden bazıları da kamu kurumlarında buldukları işlerde çalışıyor. Yaşadıkları zorluklara rağmen tiyatrodan vazgeçmeyen grubu bir araya getiren ortak yönleri ise boylarının kısa oluşu.
Yıllardır tiyatroyla iç içe yaşayan ve işlerinden kalan boş vakitlerinde sahnelerde çocukları eğlendirmeye çalışan ekip, şimdi de Van`daki depremzede çocukları oyunlarıyla güldürüp, onlara moral vermek istiyor.
Unutulmaz masallar içinde anılan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyunlarıyla akıllarda kalan grup, Van`da depremzede çocuklar için Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Tiyatrosu`nu sahnelemeyi amaçlıyor.
Yaşadıkları maddi sıkıntı nedeniyle bu düşüncülerini şimdiye kadar gerçekleştiremeyen grup, sponsor vasıtasıyla depremzede çocukları güldürmeyi hedefliyor. Her biri farklı mesleklerde çalışan ve kendi çabalarıyla grubu ayakta tutmaya çalışan topluluk, topladıkları kitap, kırtasiye gibi yardımları da buradaki çocuklara dağıtmayı arzuluyor.


DÜZCE VE YALOVA`DA ÇOCUKLARA DEPREMİ TİYATRO İLE UNUTTURDUK
Grubun `Keloğlan` lakaplı 30 yıllık lideri Erdal Görgeç, oynayacakları oyunların Van`daki depremzede çocuklara büyük moral vereceğine inandığını söyledi.

Her koşulda Van`da defalarca oyun oynayabileceklerini belirten Görgeç, çocukların tiyatro ile yaşadıkları olumsuz etkilerden çok daha çabuk kurtulacağını kaydetti.

1999 depreminde de Düzce ve Yalova`ya giderek oradaki çocuklara yardım ettiklerini, çok kez onlar için oyun sahnelediklerini dile getiren Görgeç, "O zaman yaşadıklarımızdan çok etkilendik. Orada çocukların bize ne kadar ihtiyacı olduğunu da gördük. Şimdi de 12 yıl önceki gibi Van`a giderek oradaki çocukları mutlu etmek istiyoruz. Orada depremzede çocuklara Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyununu sergilemek istiyoruz." dedi.

Sadece fiziksel şartların düşünülmemesi gerektiğini anlatan Görgeç, "Oradaki çocukların psikolojik durumları da göz önüne alınmalı. Bu psikolojik buhrandan sosyalleşerek kurtulabilirler. Bunun bir ayağı da tiyatrodur. Bize orada bu imkanın sağlanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Böyle bir imkânın tanınması halinde Van`a gidebileceklerini belirten Görgeç, ancak kendilerinin maddi imkanlarının olmadığını dile getirdi.
Görgeç, şöyle devam etti: "Bizim maddi imkânımız yok, o yüzden yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Veya birileri bizlere sponsor olabilir. Biz kimseden maddi bir beklenti içerisinde değiliz. Bize orada oyunlarımız sergileyebileceğimiz bir ortam ve bir de oraya gidip geleceğimiz araç sağlansın yeter. Bizlerin her biri farklı işlerde çalışıyor. Kimimiz pazarcı, kimimiz ayakkabı tamircisi, kimimiz özel sektörde çaycı. Buradan kazandığımız parayla Van`a kendimizi ve eşyalarımızı götürmemiz mümkün değil. Bize ulaşım ve kalacak imkanı sağlansın. Çocuklarımızı güldürelim, eğlendirelim. Moral verelim. Tiyatro ile psikolojik tedavi uygulayalım."

"VAN`DAKİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN DE PAMUK PRENSESİ OYNAMAK İSTİYORUZ"
Herkesin Van`a kendi çapında bir takım yardımlarda bulunduğunu belirten Görgeç, kendilerinin de bu bölgeye yardım yapmak istediklerini ve bunu da tiyatro oyunu ile gerçekleştirmek istediklerini aktardı.
Görgeç," Bize bu fırsat tanınırsa bir süre depremzede çocukların yanında olmak istiyoruz. 30 senedir oynadığımız ve herkes tarafından sevilen Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyunları bu kez Vanlı depremzede çocuklar için oynamak istiyoruz. Çocuklar bu iki oyunu çok seviyor. Biz hazırız, destek bekliyoruz. Bizi sadece oraya götürecek bir sponsor arıyoruz. Oradaki çocukları eğlendirmek, moral kazandırmak, onların gönüllerini almayı arzuluyoruz." ifadesini kullandı.

Görgeç, kendilerine Van`a götürecek bir sponsor çıkması halinde bölgedeki çocuklara tiyatronun yanı sıra kitap, kırtasiye malzemesi dağıtmak istediklerini de sözlerine ekledi.