Trakya’nın Asırlık Köprüleri Aydınlığa Kavuşacak

Trakya Bölgesi’nde gece karanlıkta kalan 9 asırlık köprü aydınlığa kavuşacak.

Trakya’nın Asırlık Köprüleri Aydınlığa Kavuşacak
Bölgede Osmanlı döneminde yapılmış çok sayıda tarihi köprü bulunuyor.

Nehirler üzerinde geçişlerin sağlanmasında tarih boyunca önemli rol üstlenen köprüler günümüzde kullanılmaya devam ediliyor. Bir dönem atlı vasıtaların ve insanların geçişinin sağlandığı köprüler günümüzün modern araçlarına da hizmet veriyor. Tarihi köprülerin çok önemlilerden bazıları Edirne ili sınırları içerisinde yer alıyor. Bunların içerisinde Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde aynı isimle anılan iki köprü bulunuyor. Karaağaç Mahallesi’ni Edirne merkeze, Türkiye’yi ise Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden Yunanistan’a bağlayan Meriç ve Tunca Köprüleri havanın kararmasıyla birlikte karanlığa gömülüyor.

Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, köprülerin aydınlığa kavuşması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan yardım istedi. Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Sedefçi, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ayaküstü bir görüşme yaptım. Görüşmenin AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katkısıyla gerçekleştiğini belirtmek istiyorum. Köprülerin durumunu sayın bakana arz ettim. Edirne’ye yakışmayan, karanlıkta köprüler zinciri olduğunu ifade ettim ve katkı istedim. Ya bize izin verilsin ya da bakanlık yapsın şeklinde bir görüşme yaptım. Ertesi gün 9 tane köprünün aydınlatma ihalesinin kararının alındığı bilgisini aldım. Lüleburgaz, Babaeski ve Edirne’deki köprüler var. 9 tane köprünün aydınlatma ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. İnşallah bu ihale sonucunda köprülerimiz birer ince gerdanlık gibi şıkır şıkır parlayacaktır.” dedi.

Hamdi Sedefçi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği Hıdırlık Tabyaları, Çevre ve D-100 kara yolunun yapılması, Meriç ve Tunca köprülerindeki yükün kaldırılması için ikinci bir köprünün yapılması konularında ödeneklerin ayrıldığı ve ihalelerin yapıldığını da kaydetti.