Şad-der Başkanı Bayramoğlu`ndan `bedelli Askerlik` Tepkisi

Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ŞAD-DER) Başkanı Şencan Bayramoğlu, Başbakan Erdoğan tarafından koşulları açıklanan bedelli askerliğe tepki göstererek, "Bizim çocuklarımız para için şehit olmadı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bedelli askerlikte yaş sınırının 30, bedelin ise 30 bin lira olacağını, 21 günlük temel askerlik eğitimin ise olmayacağını açıkladı. Bedelli askerlikle ilgili tartışmalar sürerken ilk tepki ŞAD-DER Başkanı Şencan Bayramoğlu`ndan geldi. Bayramoğlu, yaşı geçmiş insanların orduda askerlik yapmasının bir manası olmadığını, ancak herkesin şehit askerler gibi şerefiyle vatani görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.Bayramoğlu, "Son sefer olmak üzere, inşallah son sefer olur, hadi göz yumalım diyelim. İstemiyorduk ama hadi hoşgörüyle karşılayalım diyelim. Ama biliyorsunuz ki Türk vatanı, hudutları savaşlarla çizilmiş bir vatan. Asker bir milletiz biz. Biz isteriz ki, bizim çocuklarımız dağlarda 50 kilo yükle, geceleri gündüz, gündüzleri gece, pusuya gittiler, nöbet tuttular. Onlar da bizim çocuklarımız gibi şerefiyle görevlerini yapsınlar. Biz de eskiden `askere gitmeyen adam olmaz, askere gitmeyene kız verilmez`diye bir söz vardı. İsteriz ki Türk`ün bu hasletleri yıpratılmasın. Her genç o şerefli görevi yapmayı kendine bir borç bilsin. Çok şeylerimiz yıpratıldı ama bundan sonra bunun yıpratılmamasını diliyoruz. Bir de biliyorsunuz Amerika`nın Büyük Ortadoğu Projesi var. Bu projesi savaşla ve Irak`la bitiremediler ama sanki arkadan dolanarak yapılacak gibi bir his duyuyoruz. İnşallah bu para şehit ailelerine verilecek falan denerek onlara bir taviz verilmez. PKK`ya bir taviz verilmez" diye konuştu.

"Bizim çocuklarımız para için şehit olmadılar" diyen Bayramoğlu, şehit olan tüm askerlerin ailelerinin mağdur olduğunu söyledi. Bayramoğlu, şöyle devam etti; "Biliyorsunuz zenginimiz bedel öder, şehidimiz fakirdendir. Tabi ki hepsi mağdur durumdalar. Şuan her Türk vatandaşı bir kriz içerisinde olduğu gibi şehit ailelerinin de maddi her türlü desteğe ihtiyacı var. Ama bu şehit ailelerini susturmak için verilen bir şey olmasın. Biz sonuna kadar çocuklarımızın kanının davasını güdeceğiz. Eğer bizim çocuklarımız bu vatan bölünmesin diye, hudutlarımız yerinde kalsın diye şehit oldularsa bunun böyle olması lazım. Taviz verildiği an bizim çocuklarımızın kanı yerdekalır ki buna asla tahammül edemeyiz." ŞAD-DER Başkanı Şencan Bayramoğlu, bedelli askerlikte 21 günlük temel askerlik eğitiminin olmamasını ise, "Herhalde artık `siz adam değilsiniz, askerlik yapmasanız da olur` diyorlar" sözleriyle değerlendirdi. Herkesin askerlik yapması gerektiğinin altını çizen Bayramoğlu, "Hele o vicdani redçilere asla müsaademiz yok. Askerlik yapmak istemeyen kişi gitsin başka ülkenin vatandaşı olsun. Türkiye`de yaşamak mecburiyetinde değiller. Zaten onların çoğu da PKK`lı biz biliyoruz. PKK`lının aslında askerlikyapmasının da bir manası yok. Onların gelip bizde askerlik yapmasında gerek yok. Çünkü onları biz Türk vatandaşı olarak kabul etmiyoruz. Türk vatandaşı olsa kendi askerine silah çekmez. Kendi insanını öldürmez. Biz onları beyni yıkanmış cani yaratıklar olarak görüyoruz" dedi.
Kaynak: İHA