Otomobil Hırsızlarına Operasyon Polis Kamerasında

Çaldıkları otomobilleri parçalayarak satan hırsızlık çetesi, polis ekiplerinin operasyonuyla çökertildi.

Otomobil Hırsızlarına Operasyon Polis Kamerasında
Elebaşılığını 40 gün önce cezaevinden çıkan Selahattin Y.`nin (37) yaptığı çeteye yönelik operasyon, polis kamerasınca kaydedildi.

Sultanbeyli`de bir depoda çalıntı araçların parçalandığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, depoyu takip etmeye başladı. Bir aylık takibin sonucunda depoyu cezaevinden 40 gün önce çıkan Selahattin Y.`nin kiraladığı bilgisine ulaşıldı. Selahattin Y.`nin araçları çalarak depoya getirdiği ve burada önceden anlaştığı Mahir A.’ya (35) parçalatıp, çıkma parça olarak piyasaya sattığı tespit edildi.

Polis ekiplerinin kendisini takip ettiğinden haberi olmayan Selahattin Y. 18 Kasım`da Kadıköy`den çaldığı bir aracı Sultanbeyli`deki depolarına getirdi. Araç sahibi polise müracaat dahi etmeden kısa sürede aracı parçalamaya başlayan ekip, polis baskınıyla neye uğradığını şaşırdı. Depoya gerçekleştirilen baskında Mahir A. ile Adem S.(18), Tayfun T. (20), Erdal A. (29), Mehmet A.(24) suç üstü yapılarak göz altına alındı. Çete lideri olduğu ileri sürülen Selahattin Y. ise yanında Ukrayna uyruklu sevgilisi Lenura A. ile Sakarya gişelerinde yakalandı.
Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar Kartal Adliye`sine sevk edildi.