Lagina kazıevindeki hırsızlık iddiası!

Lagina Antik Kenti'nden çıkarılan eserlerin bir bölümünün tutulduğu kazıevinden hırsızlık yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak Kazı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan'ın ifadesi alındı.

Lagina kazıevindeki hırsızlık iddiası!
Yatağan'ın Turgut beldesinde bulunan Lagina Antik Kenti'nden çıkarılan eserlerin bir bölümünün tutulduğu Lagina kazıevi ile oda ve depoların kilitlerinin kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce dün kırılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Tırpan, gazetecilere yaptığı açıklamada, içeri giren kişi veya kişilerin kazıevinin dış kapısı dışında envanterlik eserlerin tutulduğu depolar ve kazı başkanının kaldığı odanın kilitlerini de kırdıklarına dikkati çekti.

Kazıevinin jandarma ekiplerince mühürlendiğini söyleyen Tırpan, envanter tespitini Muğla Müze Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Tırpan, jandarma ekipleri ile asistanının da kazı evine girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

''İlk aldığım bilgilere göre, kazı deposundaki taş eserlere, seramiklere, bilgisayarlarımıza ve mikroskoplarımıza dokunmamışlar. Bu işi yapanlar bizi tanıyan kişiler. Olayın Lagina kazısının iptal edilmesini isteyen kişilerce veya işten çıkardığımız kazı işçilerince yapıldığını düşünüyorum. Odamdaki çekmecelerin tamamı kontrol edilmiş. Bu işi yapanlar bize mesaj vermek istemiş diye düşünüyorum.''

Lagina Antik Kenti'nden çıkarılan etütlük eserlerin bulunduğu deponun anahtarını kazı sezonunun bitmesinin ardından Muğla Müze Müdürlüğü yetkililerine tutanakla teslim ettiklerini belirten Tırpan, ''Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bu süreç sonrasında her şey netliğe kavuşacak'' dedi.

Bu arada, antik kentte çalışan görevlilerin ihbarı üzerine kazıevine gelen jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin kazıevindeki çalışmalarını tamamlandığı, delilleri incelemeye başladığı bildirildi.
Kaynak: AA