Komşusunun yanan evi için gözyaşı döktü

Ümraniye`de bir gecekonduda çıkan yangın, komşu dayanışmasını gözler önüne serdi.

Komşusunun yanan evi için gözyaşı döktü
Komşusunun evinin yanmasına hüngür hüngür ağlayan yaşlı kadın, herkesi duygulandırdı.

Alınan bilgiye göre yangın, saat 08.30 sıralarında İnkılap Mahallesi Boztepe Sokak`taki Necla Güngör ve Bayram Güngör`e ait tek katlı gecekonduda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede evi sarınca çevredeki vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Ümraniye, Kavacık ve Çavuşbaşı`ndan gönderilen ekipler yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine ulaşabildi. Bu sırada büyüyen alevler, gecekonduyu kullanılamaz hale getirdi.

Bu arada, kış günü komşusunun sokakta kaldığını düşünen Fatma Bay (60) üzüntüsünden dakikalarca ağladı. Yangını söndürmek için çalışan itfaiye ekiplerine bakarak gözyaşı döktü. Yaşlı kadın, "Ben hastane gidiyordum. Yangın çıkmış yardımına koşamadım. Komşumun evi tamamen yandı, moralim çok bozuldu." dedi.
Fatma Bay`ı diğer komşuları güçlükle sakinleştirdi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmalarından sonra söndürüldü. Gecekondu tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Öte yandan bazı vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini belirterek tepki gösterdi. Görevlilerle vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaya polis son verdi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.