Kırşehir Tso Başkanı Göçen, Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı`nı Yorumladı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Müfit Göçen, hafta sonu katıldığı Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı izlenimlerini aktarırken, "Toplantı, Türk`ün hala kendisinin kabul etmediği gerçek gücünü tüm dünyaya göstermesi yolunda faydalı oldu" dedi.

Kırşehir Tso Başkanı Göçen, Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı`nı Yorumladı
Hafta sonu gerçekleşen Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı`na Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ve Genel Sekreter Murat Yıldırım da katıldı. İzlenimlerini aktaran Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, kurultaya dünyanın 90 ülkesinden 2 bin 200 işadamının katıldığını söyleyerek, "Toplantıda ticaret hacminin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Toplantıda ayrıca, dünyada 6 milyon Türk`ün çeşitli ülkelerde işletme sahibi olduğu belirtildi. Bu işletmelerdeki gücün dünya siyaseti üzerinde nasıl etkili olabileceği, Türk diasporasının nasıl uygulanabileceği konuları tartışıldı. Türkiye`nin günümüzde birtakım sıkıntıları var.Bunlardan birisi de Ermenilerle ilgili geçmişe dönük haksız birtakım iddialardır. Haksız iddialar, çoğu zaman bir yerlerde haklıymış gibi karşımıza çıkıyor. Bunların karşısında güçlü olabilmek için bizler farklı lobilerden destek alıyoruz. İşin aslı, kendi lobimizi harekete geçirebilsek, kendi diasporamızı oluşturabilsek son derece farklı durumda olabileceğimiz düşüncesi var. Bu konuda siyasetin yanı sıra iş dünyası da üstüne düşen görevi yapmak istiyor. Bu toplantıda da bu konuyla ilgili birtakımgörüşmeler yapıldı" dedi.

Bu konuların dışında ayrıca iş görüşmeleri yapıldığını hatırlatan Göçen, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan işadamlarının Türkiye`den hangi malları alıp satabileceği sorusuna yanıt arandı. Bu toplantıda 7 bin tane iş görüşmesi gerçekleşti. Sonuç olarak toplantının Türk`ün hala kendisinin kabul etmediği gerçek gücünü tüm dünyaya göstermesi yolunda faydalı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA