Endonezya ve Türk Lisesi Kardeş Okul Anlaşması İmzaladı

Endonezya’dan gelen bir grup okul müdürü, İstanbul Eyüp’teki lise kardeş okul anlaşması imzaladı.

Endonezya ve Türk Lisesi Kardeş Okul Anlaşması İmzaladı


Türkiye ve Endonezya hükümetleri arasında Aralık 2007`de eğitim kalitesini artırma amacıyla işbirliği anlaşması imzalanmıştı. Bu anlaşmaya istinaden iki ülke eğitimcileri arasında çeşitli girişimler yapılırken, karşılıklı anlaşmalar imzalanıyor.


Endonezya’nın Batı Java eyaletinin Eğitim Müdürlüğü Liseler Koordinatörü Haji Teddy Cherawan başkanlığındaki 27 okul müdürü, eğitim alanında incelemelerde bulunmak amacı ile Türkiye’ye geldi. Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde liseleri ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Endonezyalı eğitimciler, 6 günlük gezilerinin son günlerini İstanbul’da geçirdi. Eyüp’teki çeşitli devlet liseleriyle Batı Java eyaletinin liseleri arasında kardeş okul projesi çerçevesinde işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu arada Endonezyalı heyet, Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği’ni (PASİAD) da ziyaret etti. Endonezyalı okul müdürleri, PASİAD Endonezya Temsilcisi Cahit Okay’dan Türkiye’deki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okay, ülkemizde gerek devlet gerekse özel liselerin çok başarılı eğitim verdiklerini aktardı.

Liseler Koordinatörü Teddy Cherawan, ziyaret çerçevesinde yaptığı konuşmada, “Bu gezi iki arasındaki öğretmen ve öğrenci değişimi ile beraber aynı zamanda teknoloji transferi, öğretim metotları ve eğitim araç ve gereçlerinde karşılıklı kaliteyi arttırma konularını kapsıyor. Her iki taraf karşılıklı öğretmen ve öğrenci gönderebilecek. Taraflar öğretmen ve öğrenci kabul etmek ve onların güvenliğini sağlamakla sorumlu olacaklar.” dedi.

Ali Rıza Özderici Lisesi ile kardeş okul anlaşması imzalayan Batı Java eyaletinin Bandung şehri 18. Devlet Lisesi (Sma Negeri) Müdürü Dra. Epon Kurniasih, esas maksatlarının eğitimde kaliteyi yükseltmek olduğunu vurguladı. Okullarından mezun olan öğrencilerini Türkiye’ye üniversiteye göndermek istediklerini belirten Kurniasih, bu konuda hayırsever işadamlarından yardım beklediklerini açıkladı.