Bakan Yazıcı: Ab, Türk Kadınlarının Değişimci Ruhuyla Güç Kazanır

Ekonomide kadın girişimcilerin önemini anlatmak üzere Brüksel’de bulunan Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği`nin Türk kadınların değişimci ruhuyla daha da güçleneceğini söyledi.

Bakan Yazıcı: Ab, Türk Kadınlarının Değişimci Ruhuyla Güç Kazanır
Yazıcı, ‘‘Sürdürülebilir kalkınma; ancak kadınların üretime, karar alma mekanizmalarına ve siyasete katılımı ile sağlanabilecektir. Avrupa Birliği de Türk kadınlarının değişimci ruhuyla daha da zenginleşecek, güç kazanacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ‘‘Avrupa Birliği ve Türkiye’de Kadın ve Girişimcilik’’ konulu konferansa katılmak üzere Belçika’da bulunuyor. Konferansta Avrupa genelinde görülmekte olan ekonomik gerileme döneminde, Avrupa devletlerinin ekonomilerine kadın girişimciliğinin getirebileceği katkılar ele alındı.

Türkiye Araştırma ve İş Dünyası Kuruluşları (TuR&Bo) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından Avrupa Halk Partisi (EPP) desteğiyle Brüksel’de düzenlenen “Avrupa Birliği ve Türkiye’de Kadın Girişimcilik” başlıklı etkinliğin ilk ayağı olan Sanat Tarihi Müzesi’ndeki konuşmasında Bakan Yazıcı, Avrupa Birliği ve Türkiye’de kadın girişimcilik konusuna ilişkin görüşlerini dile getirdi.

"KADIN GİRİŞİMCİLER SOSYAL KALKINMADA BÜYÜK ROL OYNUYOR"
Avrupa genelinde görülmekte olan ekonomik gerileme döneminde, Avrupa devletlerinin ekonomilerine kadın girişimciliğinin getirebileceği katkının altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ‘‘Hayatın her alanında sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak; şüphesiz ki kadının güçlendirilmesi, sosyal, ekonomik ve siyasi konumunun geliştirilmesiyle mümkündür. Kadın girişimcilerin sayısının artması, ekonomik kalkınma kadar, sosyal kalkınma açısından da büyük önem taşımaktadır. Girişimci kadınların kendi aralarında dayanışma sağlamaları, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde örgütlenmeleri ve işbirliği mekanizmaları oluşturmaları da küreselleşen dünyanın önemli ihtiyaçları arasındadır. Sürdürülebilir kalkınma; ancak kadınların üretime, karar alma mekanizmalarına ve siyasete katılımı ile sağlanabilecektir. Avrupa Birliği de Türk kadınlarının değişimci ruhuyla daha da zenginleşecek, güç kazanacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Politika yapanlar olarak, kadınların aktif olarak ekonominin içinde yer almaları yönündeki çalışmaları arttırarak sürdürmekte kararlı olduklarını aktaran Yazıcı, Türkiye’deki kadın girişimciliğini teşvik etmek ve güçlendirmek üzere yaptıkları çalışmalardan söz etti.