‘allah’ın Sadık Kulu: Barla’ Filmini İzlemek İçin Çevre İllere Gidiyorlar

Gösterime girdiği 4 Kasım’dan itibaren izlenme rekorları kıran ‘Allah’ın Sadık Kulu: Barla’ filmi, Aksaray’da sinema olmamasından dolayı izlenemiyor.

‘allah’ın Sadık Kulu: Barla’ Filmini İzlemek İçin Çevre İllere Gidiyorlar
Aksaray Eğitimciler Derneği üyesi 50 öğretmen, bu eksiklikten dolayı Bediüzzman Said Nursi’nin Barla hayatını anlatan bu filmi izlemek için Nevşehir’e gitmek zorunda kaldı.
Gösterime girdiğinden bu yana en çok izlenen yapımlardan olan `Allah’ın Sadık Kulu: Barla` filmi Aksaray’da bir tane dahi olsa sinemanın olmamasından dolayı komşu illerden izlenmek zorunda kalınıyor. Son olarak gösterime giren yeni filmleri oynatan sinemanın kapanması üzerine sinemasız kalan Aksaray, bu konudaki eksikliğin sıkıntılarını yaşıyor.
Nevşehir’e giderek, `Allah’ın Sadık Kulu: Barla` isimli filmi izleyen öğretmenler, bir filmi izlemenin bu kadar zor olmaması gerektiğini belirttiler.
Aksaray Eğitimciler Derneği Basın Sözcüsü Nihat Demirel öncülüğünde, filmi komşu ilde izlemek zorunda kalan öğretmenler, ‘Niçin Nevşehir’den daha büyük bir il olmamıza rağmen bizim sinemamız yok’ eleştirisini dile getirdiler.
Aksaray’da sinemanın olmamasını büyük bir eksiklik olarak dile getiren vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgilenmelerini istediler.