Cumhurbaşkanı Gül, Hilye-i Şerifeler Sergisini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü`ndeki “Hat Sanatının Şaheserleri Hilye-i Şerifeler” sergisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Hilye-i Şerifeler Sergisini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül’ü Yıldız Sarayı’na gelişinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer karşıladı. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Faruk Taşkale ve Bakan Günay Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunisa Gül’e eserler hakkında bilgi verdi.


‘SON YILLARDA ESKİ SANATLARA OLAN İLGİ ARTIYOR’

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, fedakârlık edip koleksiyonlarını sergiye verenleri tebrik ettiğini belirterek, “Bu sergi şunu gösteriyor; Akla hep popüler sanatlar geliyor, ancak, sanat dalları çok geniş, çok kimse bilmiyor ama bu anlamda da tarihimiz ne kadar zengin, ne kadar büyük, dünya çapında sanatçılar yetiştirmişiz. İşte o dallardan bir tanesi de bu; Peygamberimizi en güzel şekilde hatırlama açısından kendiliğinden gelişen bir dal. Böyle bir serginin organize edildiğini ilk defa görüyorum. Geçen sene de Türk İslam Eserleri Müzesi’nde Kur’an-ı Kerim sergisini yine Yıldız Holding organize etmişti, ziyaret etmiştik. Sayın Bakan’ın az önce söylediği gibi, serginin süresini uzatmak için çok talep gelecektir. İstanbul’a da en çok yakışan bu tabii” dedi.

“İstanbul’da eski sanatları sadece sergileyecek değil, onları teşvik edecek mekânların çoğalması herkesin ortak arzusu.” diyen Gül, son yıllarda eski sanatlara olan ilginin arttığına da dikkat çekerek, bu durumu çok sevindirici olarak nitelendirdi. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vakıfların bu yönde önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, buralarda yeni yeni sanatçıların yetiştiğini belirterek, bu durumdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

‘HAT SANATI UNUTULMADI’
Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinden birisinin de bu sefer ‘Geleneksel Sanatlar dalında’ Hasan Çelebi`ye verildiğini, bunun da hat sanatının unutulmadığının, teşvik edildiğinin işareti olduğunu kaydetti.