Annem Şehit Oldu, Kardeşlerim Artık Bana Emanet

Bingöl'de canlı bombanın üstüne atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin'in vefatı, saldırıdan yaralı kurtulan kızlarına söylendi.

13 yaşındaki Ceylan'ın ilk sözleri ise yakınlarını gözyaşlarına boğdu. "Annem şehit oldu, ben de şehit kızı olduğum için seviniyorum." diyen Ceylan, kardeşlerinin artık kendisine emanet olduğunu, bundan sonra onlara hem annelik hem ablalık yapacağını dile getirdi. Hastaneden taburcu olan Ceylan ve Hazal Belgin (8) kardeşlerin ilk ziyaretçileri de okul arkadaşları oldu. Okul müdürü ve öğretmenleriyle 'geçmiş olsun' ziyaretine gelen öğrenciler, arkadaşlarına çiçek verdi.

Burada olay anını anlatan Ceylan Belgin, annesinin hain saldırıda canlı bombanın üzerine atlayarak büyük bir faciayı önlediğini aktardı. Kardeşi Hazal'a kıyafet almak için mağazaları gezdiklerini ifade eden Ceylan Belgin, "Annem şehit oldu, ben de şehit kızı olduğum için seviniyorum. Annem belki 50 kişinin hayatını kurtardı. Müdahale etmeseydi çok sayıda insan ölebilirdi." ifadelerini kullandı. Kardeşlerinin artık kendisine emanet olduğunu belirten Belgin, "Annemin öldüğünü öğrendim, kardeşlerim artık bana emanet. Onlara hem annelik hem ablalık yapacağım. Babam da bana yardım edecek. İnşallah kardeşim Veysel de sağlığına kavuşur." şeklinde konuştu.

Saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK ile il başkanlığı binasına siyah bayrak asan BDP'yi sert dille eleştiren Ceylan, "O bez parçalarını oradan indirsinler. Ben BDP'nin yaptığını biliyorum. Bizi önce öldürüp sonra özür dilemesinler." tepkisinde bulundu. Öte yandan patlamadan kısa bir süre önce eşi Hatice ile görüştüğünü anlatan Kadri Belgin ise, "Eşim patlamadan yarım saat kadar önce beni aradı. Ve sanki öleceğini anlamışçasına helallik istedi. Bu görüşmede onunla helalleştik." dedi. Önceki gün terör örgütü PKK, yaptığı açıklamada, canlı bombanın hedefinin polis karakolu olduğunu, sivillerin hedef olmadığını iddia etmişti. Ancak patlamanın meydana geldiği Genç Caddesi üzerinde herhangi bir karakol yer almıyor.

Çocuklarını korumak için canlı bombaya müdahale eden anne Hatice Belgin hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan kızları Hazal (8) ve Ceylan (13) taburcu edilirken, Veysel'in (11) hayati tehlikesi devam ediyor. Diğer kardeş 15 yaşındaki İbrahim ise olay sırasında başka bir yerdeydi. Öte yandan üzerindeki bombayı patlatan Nazlı Görer'in (31) babası Hakkı Görer'in, kızının canlı bomba olduğunu televizyondan öğrendiği belirtildi. Ailesinin oturduğu İzmir'in Onur Mahallesi'ndeki komşuları, baba Görer'in inşaatlarda işçi olarak çalıştığını ve uzun süredir kızlarından haber alamadıklarını anlattı.