Terör Örgütü Pkk`nın Dağdaki Gömülü Malzemeleri Ele Geçirildi (özel)

Mersin’in Aydıncık ilçesinde, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polisleri tarafından yakalanan teröristlerin dağda gömülü malzemeleri ele geçirildi.


PKK’lı teröristlerin, Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki ormanlık alana gömülü vaziyetteki malzemelerinin ele geçirilme görüntülerine Cihan Haber Ajansı ulaştı.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 7 asker ile Dörtyol’da 4 polisin şehit edilmesi olayı ile birlikte bir çok terör eylemi gerçekleştirdiği belirlenen 7 teröristi, Aydıncık ilçesindeki operasyonla yakalayan emniyet güçleri çalışmalarını sürdürdü. Teröristlerin yapılan sorgularında, Antalya`nın Gazipaşa ilçesindeki köyde bir süre kalarak eğitim yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine, teröristler polislerle birlikte Mersin’den helikoptere bindirilerek hem operasyon için hem tatbikat için Gazipaşa’ya götürüldü. Burada tatbikat yaptırılan teröristler, malzemelerin yerlerini bir bir gösterdi. Teröristlerin, tatbikat görüntülerine ise Cihan Haber Ajansı ulaştı.

Polis ve jandarma ekipleri, malzemelerin gömülü olduğu Gazipaşa’daki ormanlık alanda, yakalanan teröristlerden birinin yer tarifi üzerine çalışmalara başladı. Teröristin ifadesi ve yapılan çalışmalar sonucu patlayıcı olmadığına emin olan ekipler, kazma ve küreklerle alanı eşerek malzemeleri ele geçirip, el koydu.

Öte yandan, Aydıncık’ta düzenlenen operasyonda, teröristlerin yakalandığı görüntülerde ise bitkin halleri dikkat çekti. Helikopter desteği ile yapılan operasyonda yol trafiğe kapatılırken, yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda silah ve malzeme yer alıyor.