Selçuk Üniversitesi`nde Yeni Yatırımın Projeleri Tamamlandı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, fiziki altyapıyı güçlendirmek ve eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 6 yeni yatırımın projesi tamamlandı.

Selçuk Üniversitesi`nde Yeni Yatırımın Projeleri Tamamlandı

Bu kapsamda, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve İlahiyat Fakültesi binalarının yenilenme çalışmasının yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü binası, müze binası ve kampus alanında restoran ile kafelerden oluşan yeni bir kreasyon alanı oluşturma projeleri için hazırlıklar sonlandırıldı.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, İlahiyat Fakültesi binasının yapımını hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu’nun üstlendiğini, projesi tamamlanan diğer yatırımları yeni gelecek üniversite yönetimine sunacaklarını, bu yatırımların hayata geçip geçmemesinin yeni yönetimin takdiri olduğunu ifade etti.


MERAM TIP’A KOMPLEKS
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bölgenin sağlık alanındaki yükünü önemli oranda çektiğini, 20 yılı aşkın süredir kullanılan 5 ayrı bloğun yıkılarak mevcut birimlerin tek bir sağlık kompleksinde birleştirilmesinin planlandığını anlatan Rektör Prof. Okudan, “Altyapı ve fizibilite çalışmaları tamamlanan projenin üniversite kaynakları ve hayırsever destekleriyle gerçekleştirilmesi düşünüldü. Kompleks tamamlandığında, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tamamına yakını yenilenirken, hastalara ve yakınlarına daha verimli, etkin ve dinamik koşullarda sağlık hizmeti verilmesi hedeflendi.” dedi.

İLAHİYAT’A KELEŞOĞLU DESTEĞİ
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yeni binasının, imzalanan protokol çerçevesinde hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu tarafından yaptırılacağını ve bina çalışmalarının kısa zaman içinde başlayacağını anlatan Rektör Okudan, “Meram Yeni Yol üzerindeki mevcut kampus alanına inşa edilecek fakültenin 5 katlı ve 15 bin metrekarelik alan üzerinde yapılması planlandı. Fakültede 24 derslik, 90 öğretim elemanı odası, 2 adet amfi ve konferans salonu bulunacak. Selçuklu mimarisiyle inşa edilmesi planlanan yeni yapıyla fakülte, çok daha kullanışlı ve modern bir görüntüye kavuşacak.” diye konuştu.


BESYO YENİLENİYOR
Rektör Okudan, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri için Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde, tamamı üniversite kaynaklarıyla 10 bin metrekarelik alan üzerinde yeni bir bina inşası için hazırlıkların tamamlandığını, kompleks içerisinde 11 adet spor salonu ve 13 adet sınıf tasarlandığını ifade etti.


MEVLANA ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ’NE YENİ BİNA
Selçuk Üniversitesi tarafından kurulan Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, 22 Ağustos 2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kararla Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’ne dönüştürüldüğünü de hatırlatan Prof. Okudan, “Mevlana ve Mevlevilik kültürü sahasında rasyonel, objektif ve bilimsel araştırma yöntemleri ile yeni bilgi üretmek ve yönlendirmek amacıyla kurulan enstitü için yeni bir bina tasarlandı. Mevlana ve Mevlevilik alanında yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin de faydalanacağı Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde 4 bin metrekarelik alanda inşa edilmesi projelendirilen binada 5 sınıf, gösteri alanı, atölyeler, idari bölümler ve çok amaçlı salon bulunuyor.” şeklinde konuştu.


KAMPÜS’E YENİ RESTORAN VE KAFE
Selçuk Üniversitesi ile Selçuklu Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma çerçevesinde, kampüste restoran ve kafelerin de içinde bulunduğu yeni bir kreasyon alanı inşa edileceğini belirten Prof. Dr. Okudan, “Selçuklu Belediyesi ile ortak hazırlanan proje tamamlandığında, kampüs sahasına 52 bin metrekarelik yeni bir yeşil alan ve gölet kazandırılacak. Tüm bunların yanı sıra Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde, tarihi eserlerin sergileneceği 8 bin 200 metrekarelik müze binası projelendirildi.” diye konuştu.


"TAKDİR YENİ YÖNETİMİN"
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, 8 yıllık görev süresince Selçuk Üniversitesi’nin fiziki yapılanmasının tamamlanmasına ilişkin çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Fiziki yapılanmayı büyük oranda tamamladık. Eski binaları yıkarak yeni ve modern binalar yaptırırken, eğitim altyapısını da güçlendirdik. Üniversitemizin akademisyen ve öğrencilerine yakışır şekilde yaptırdığımız modern binalarda daha kaliteli eğitim yapılacağına inanıyorum. Yeni 6 ayrı yatırım için projelendirme çalışmalarını görev süremizin sonunda tamamlamış olduk. Bundan sonraki süreç proje çerçevesinde yeni binaları hayata geçirmektir. Yatırımları yeni gelecek üniversite yönetimine sunacağız, bunların hayata geçip geçmemesi yeni yönetimin takdiridir.”