Rışvan Aşireti Mensupları Adıyaman`da Toplandı

Rışvan aşireti mensupları, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından Adıyaman`da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Rışvan Aşireti Mensupları Adıyaman`da Toplandı
Toplantıya, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Rışvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Avcı, çevre illerin İlçe ve Belde Belediye Başkanları, derneğin çevre illerdeki şube başkanları ve üyeleri katıldı. Toplantı, şehit ve gaziler ile depremde yaşamını yitirenler için Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ali Avcı, toplantının aşiret mensupları arasında kaynaşma ve tanışma amacıyla düzenlendiğini belirtirken, "Bahar şenlikleri, konferanslar, kurultaylar gibi vesilelerle aşiret mensuplarımızla bir araya geliyorduk. Bugünde Adıyaman`da bir toplantı düzenledik. Aşiretimizde yaşanan 18 yıllık hasreti dernekleşerek giderdik. Her ilden temsilciler bu toplantı için bugün Adıyaman`a geldi. Toplantıda aşiretimiz için neler yapabiliriz bunu konuşacağız" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da,"Üzerinde yaşadığımız bu topraklar medeniyetin beşiği olmuştur. Dünya coğrafyasına yayılan bir toprak parçasıdır. Burada kurulan imparatorluklar bir birine medeniyet saçmıştır. Çalışmaların hem aşiret mensuplarına hem milletimize hem de insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Rışvan aşiretinin iyi niyetlerle bir araya geldiğini dile getiren Vali Ramazan Sodan ise "Bu birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum. Aşiret mensuplarımız her yıl iyi niyetlerle bir araya geliyor. Bu dünyada hayırlı işler yapmalıyız. Amel defterimize güzel işler işlemeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Yemeğin ardından aşiret mensupları dernek çatısı altında aşiret mensupları için neler yapılabileceğini tartıştı.
Kaynak: İHA