Protokol Açılışta Kurban Edilecek Koyunun Kıblesini Şaşırdı.

Burhaniye’de bir açılışta kurban edilmek istenen koyunun kıblesini şaşıran protokol görevlileri dakikalarca yön tayin etmeye çalıştılar.

Protokol Açılışta Kurban Edilecek Koyunun Kıblesini Şaşırdı.
Yerde kesilmeyi bekleyen koyun bir sağa bir sola döndürüldü. Törende koyunu kesecek kimse olmayınca dakikalarca yerde kesilmeyi bekleyen koyun için bir gönüllü çıktı. Ancak bu seferde bıçak kör olunca koyun kaymakamın isteği üzerine azat edildi.

Balıkesir`in Burhaniye ilçesindeki 76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi
yeni zeytin alım sezonunun başlaması ve geçtiğimiz yıl alınan makinelerin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Açılış törenine Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu ve CHP’li Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, CHP’li Pelitköy Belde Belediye Başkanı ve Tariş ortakları katıldı.


Tören için tüm hazırlıklar yapıldı. Havanın soğuk olması sebebiyle 76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, törenin içeride yapılmasını istedi. Sıra kurban kesimine geldiğinde aksaklıklar peş peşe yaşandı. 2011- 2012 zeytin sıkım sezonunun açılışı nedeniyle kooperatifin düzenlediği törende kurban edilecek koyunun kıble yönünü şaşıran protokol koyunu sağa sola çevirerek yön tayin etmeye çalıştı. Sonunda belirlenen bir yöne doğru yatırılan koyun yerde kesileceği anı bekledi. Ancak koyunu kesecek kimse olmayınca bu sefer koyunu kesebilecek bir kişi arandı. Uzun arayışların ardından bir kişi koyunu kesmek için görevlendirildi. Kurbanı kesecek kişi duasını edip bıçağı koyunun boğazına sürdü. Ancak bu sefer bıçak kör çıkınca koyun bir türlü kesilemedi. Devreye giren Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz koyunun azat edilmesini istedi. Bunun üzerine başkan Akova ve diğer protokol görevlileri de kurbanı kesmekten vazgeçti.