Uluslararası Altın Çıpa denizcilik ödülleri, sahiplerini buldu

6`ıncı Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri, sahiplerini buldu.

Ataköy Sheraton Oteli`nde düzenlenen ödül töreninde jüri tarafından belirlenen kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos`un yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Türkiye`nin denizcilikte `süper lig`e çıktığını belirtti. Yıldırım, Türkiye`nin denizcilikte kara listeden beyaz listeye geçtiğini belirterek, "Denizci kökenliyöneticilerle denizcilik idaresinin buluşturulması, birçok deniz yapılarının ülkeye kazandırılması, denizcilik eğitiminde kat edilen yollar, dünya yat üretiminde marka haline gelen bir ülke marinaları ve limanları ile uygulanan yap, işlet, devret modeli ile bu alanda başarılı olmuş bir Türkiye var. Bunun da tek nedeni güven ve istikrar" diye konuştu.

Türkiye`nin denizcilik alanında artık çok daha ilerilerde olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bugün Denizcilik Bakanlığı kurulmuş ise, denizciliğimiz giderek ilerlemiş ve Türkiye Uluslararası Denizcilik Konseyi`ne artan bir destekle seçilmiş ise bunun tek nedeni; 74 milyon insanımızın verdiği dua ve destektir, denizci bir aileden gelen Başbakanımızın geniş vizyonu ve liderliğidir. Başbakanın liderliği olmasa, biz bu projeleri gerçekleştiremezdik, ayrıca Denizcilik Bakanlığı da kurulmuş olmazdı. Başbakankaptan, biz tayfalardan bir tanesiyiz" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gecede MSC Gemi Acentliği`ne "Konteyner Gemi Acenteliği Ödülü", Akmar Deniz Acenteliği`ne "Açık Deniz Yük Gemi Acenteliği ödülü", Güven Kepçe`ye "Deniz ve Gemi Teknolojileri Ödülü", Dalgakıran Kompresör`e "Gemi Yan Sanayi Ödülü", Mengi Yay`a "Yat ve Tekne İnşa Ödülü", PSA Mersin Uluslararası Limanı`na "Liman İşletmeciliği Ödülü", Konvoy Denizcilik`e "Kuruyük Gemi İşletmeciliği Ödülü", Kıran Denizcilik`e "Büyük Tonaj Gemi Armatörlüğü Ödülü" verildi.

Bu yılki "Merhum Yücel Odabaşı Jüri Onur Ödülü", Malta IMO Temsilcisi Carmel Lino Vassalo`ya, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise TOBB Başkan Vekili Halim Mete`ye layık görüldü. Gecede Deniz, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`a ise "Yılın Siyaset Adamı Ödülü" takdim edildi. Yıldırım, ödülünü Şadan Kalkavan`ın elinden aldı. Gecenin sonunda Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos`a da, "Denizin ve Denizcinin Dostu Onur Ödülü" verildi.
Kaynak: İHA