Güzel Söz Duyan Felçli Hastaların Moral Değeri Yükseliyor

Yatalak ve felçli hastaları yerinde ziyaretler moral değeri yükseltiyor.

Güzel Söz Duyan Felçli Hastaların Moral Değeri Yükseliyor
Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi Doktoru Ramazan Özarslan, yatalak ve felçli hastaları evinde ve hastanede ziyaretlerin moral değeri yükselttiğini söyledi.
Yüksek tansiyona bağlı felçli hastaların çok duygusal olduğunu belirten Özarslan, yerinde ziyaretlerin yatalak hastaları hayata tutunmasında, moral ve motivasyon gücünü en üst seviyeye çıkardığını kaydetti. Hastaların moral değerlerinin yüksek seviyede tutulması için hasta ziyaretinin çok önemli olduğunun altını çizen Özarslan, geçmiş olsun ziyaretinde bulunanların `seni çok iyi gördüm`, `seni her gördüğümde gençleşiyorsun` ve `Maşallah çok iyisin` gibi söylenen güzel sözlerin, hastanın dinç ve moral gücünün hep yüksek kalmasını sağlayacağını söyledi.
Özarslan, "Hasta ziyaretinde, hastaya güzel söz söylemek moral değerini yüksek tutmasını sağlar. Felçli ve yatalak hasta ziyaretlerinde kesinlikle hastanın rahatsızlığı ile ilgili negatif bir söz söylemeyelim. Kendini mutlu edecek güzel sözler söyleyelim. Güzel söz ve güler yüz, hastayı hayata tutunmasında psikolojik olarak rahatlatır. Sevenlerinin yanında kendini mutlu hisseder." diye konuştu.
Özel Side Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Fatih Demircioğlu ise felç geçiren yüksek tansiyon hastalarının daha duygusal olduğunu söyledi. Demircioğlu, hastanın moral gücü bakımından hasta ziyaretinin çok önemli olduğunu kaydetti.
Eşinin 11 ay önce yüksek tansiyon sonrası felçli olduğunu belirten Yaşar Keskin, eşinin, kendisini ziyarete gelenlerle sohbet etmesi ve geçmişe ait anılarını anlatmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Eşi Mehmet Keskin`in, felçli olduktan sonra duygusallığının yanı sıra çocuklarına karşı düşkünlüğünün arttığını belirten Keskin, eski arkadaşları ve çocuklarının gelmesi ile kendisini daha dinç hissettiğini söyledi.