Türkmenistan, 2 Adet Boeing 777 Uçağı Satın Alacak

Türkmenistan, iki adet Boeing-777-200 LR uçak siparişi verdi.

Türkmenistan, 2 Adet Boeing 777 Uçağı Satın Alacak
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov bununla ilgili kararnameyi imzaladı. Uçakların fiyatı konusunda bir rakam açıklanmadı.

1992 yılından bu yana ABD'nin Boeing şirketi ile işbirliği yapan Türkmenistan'ın havayolları, filosuna iki tane daha uçak satın alacak. Türkmen Havayolları, Boeing uçak şirketine iki adet son model "Boeing 777-200 LR" uçak siparişi verdi. Bağımsızlıktan sonra Boeing uçaklarını tercih eden Türkmenistan'ın, bu şirketle 2030 yılına kadar işbirliği anlaşması bulunuyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, dünkü Bakanlar Kurulu'nda söz konusu uçakların alımı ile ilgili kararname imzaladı. Türkmenistan'ın tek havayolu taşımacılık kurumu olan Türkmen Havayollarının, uluslararası uçak seferlerinin sayısını arttırmak amacıyla yeni uçak sipariş ettiği kaydedildi.


Diğer yandan, önümüzdeki günlerde bir adet Boeing 777-200 LR uçağının Türkmenistan’a getirileceği de belirtildi.
Türkmen Havayolları, uluslararası taşımacılıkta, ABD'nin Boeing havacılık şirketine özel sipariş verilerek üretilen Boeing-757, Boeing 737-300 ve Boeing 737-800 model uçakları kullanıyor. Yurtiçi seferlerde Boeing 717 uçaklar kullanılırken, yük taşımacılığında ise Rus yapımı İL-76 kargo uçakları tercih ediliyor.