Şanlıurfa`nın Elektriği Her 10 Dakikada Bir Kesiliyor

Şanlıurfa`da sık sık elektrik ile ilgili şikâyetlerin yapılması Vali Celalettin Güvenç`i harekete geçirdi.

Şanlıurfa`nın Elektriği Her 10 Dakikada Bir Kesiliyor
Uzun süre inceleme yapan Vali Güvenç, şaşırtıcı istatistiği açıkladı: "Her 10 dakikada bir elektrik kesiliyor."
Özellikle sanayiciyi bezdiren elektrik kesintisi, yetkilileri harekete geçirirken, elektrik kesintisinin nedeni kayıt dışı elektrik kullanımı olarak belirlendi. Başta pamuk mevsiminde elektrik sıkıntının baş gösterdiği Şanlıurfa`da çok sayıda sulama kuyusunun abonesinin olmadığı öğrenildi.
Vali Güvenç, sulama birliklerinin sahasında, tarımsal amaçlı kuyuların durumu ve bunların işletilmesi konusunda bir toplantı gerçekleştirerek durumu anlattı.

Toplantıda sulama birlik başkanlarının sıkıntılarıyla, toplantıya katılan ilgili kurumları yaptığı çalışmaları dinleyerek not alan Vali Celalettin Güvenç, toplantının sonunda bütün verileri incelediğini, tarafları da dinlediğini belirterek, çözülmesi gereken sorunların olduğunu söyledi.
Kayıt dışı elektrik kullanımına dikkat çeken Güvenç, “Özellikle sanayi bölgesinde her 10 dakikada bir elektrik kesintisi olmakta bu sorunun temel sebepleri arasında kayıt dışı elektrik kullanımı yatmaktadır. Yeni kuyuları ilgili birimlerin haberleri olmadan açmayın. Var olan kaçak kuyuların da kayıt dışından çıkarılıp, abonelik işlemleri bir an önce yapalım. Şanlıurfa kaçak kullanım ile gündeme gelmemeli.” dedi.
Sıkıntıların bir an önce çözülebilmesi için her iki tarafından da çaba harcaması gerektiğini ifade eden Güvenç, yetkili birimlerin üzerlerine düşen görevi yerine getireceğini ve kendisinin de bunun takipçisi olacağını aktardı.
Toplantıda DSİ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu ise bir sunum yaparak sulamayla ilgili mevcut durum hakkında bilgi verdi.
DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu`nda yapılan toplantıya Vali Güvenç’in yanı sıra, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, DSİ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu, TEDAŞ Müdürü Mehmet Rafet Yüksek ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ile sulama birliklerinin başkanları katıldı.

Vatandaşlar da elektrik kesintilerden bezdiğini sürekli dile getirirken, yetkililer, elektrik kaçağı ile mücadele edilememesinden yakındı. Şanlıurfa`da yaklaşık 20 bin abonenin elektrik kaçağından dolayı yasal işlem geçirdiği öğrenildi.