Kent Konseyi'nden Annelere ‘çocuk Bakım’ Dersi

Malatya Kent Konseyi, annelere yönelik çocuk eğitimi kursu başlattı.

Kent Konseyi'nden Annelere ‘çocuk Bakım’ Dersi
Kurs çerçevesinde annelerin bilinçlendirilmesiyle birlikte çocukların sağlıklı bir kişisel gelişim süreci yaşaması, daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ‘Anne Çocuk Eğitimi Kursu’ düzenleneceği bildirildi.
Kurs programı için başvuruların başladığı anlatılan açıklamada, eğitimler için 0- 18 yaşları arasında çocuğu olan annelerin müracaat edebileceği belirtildi.
Derslerin Kent Konseyi salonlarında gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, “Çocukluk dönemi insan hayatının kişisel gelişim açısından en önemli evresidir. Amacımız annelere çocuklarını nasıl yetiştirecekleri konusunda bilgi vermek ve nasıl eğitim verecekleri konusunda onları bilinçlendirmektir. Anne çocuk eğitimi kurslarıyla eğitimin bir ömür boyu sürekli hale getirilerek daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Kurslar 14 hafta sürecektir.” denildi.
Okuma yazma bilenlerin başvurularının değerlendirileceği kursa yaklaşık 30 kursiyerin alınacağının altı çizildi. Kurs başvuruları içi bir fotoğraf, diploma fotokopisi ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapılabileceği kaydedildi.