Muhtarlar Fedaş`ı Ak Parti`ye Şikayet Etti

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi`yi ziyaret eden mahalle ve köy muhtarları FEDAŞ`ı elektrik kesintisi ve alt yapıya gerekli duyarlılığı göstermediği gerekçesiyle şikayet ettiler.

Muhtarlar Fedaş`ı Ak Parti`ye Şikayet Etti
Malatya Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Eren, beraberindeki köy ve mahalle muhtarları ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi`yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Eren, "FEDAŞ`ın özelleştirilmesinden dolayı muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz, köy sakinlerimiz büyük bir sıkıntı içerisinde. Alt yapı ve sokak lambalarından dolayı görevini yerine getirmiyor. Telefon açmamıza rağmen, maalesef gelip şikayetimizle ilgilenmiyorlar. Faturalar başı boş dağıtılıyor" dedi. İl Özel İdaresi`nin 2011 yılında köy yollarını alt yapısına gereken önemi vermediğini iddia eden Eren, "Köylerimizde hiç bir faaliyet 2011 yılında görülmemiştir. Halen İl Özel İdaresi`ne bir genel sekreter atanmamıştır. Personel ise dağıtılıyor. Bu büyük bir sıkıntıya neden oluyor. Bu, 2011 yılında köylerde yatırım yapılmaz manasına geliyor. Bu konuda çok tedirginiz. İl Genel Meclisi`nden köylerde 2011 yılında ve 2011 yılında yapılan çalışmaların rapor halinde açıklanmasını istiyoruz. Kuzey ÇevreYolu`nun acilen yapılması lazım. Geçtiğimiz günlerde Elazığ`a gittim, çok güzel bir çevre yolu yapılmış. Ancak Malatya`da böyle bir çalışma yok" şeklinde konuştu

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Muhtarlar Derneği başkanımızın da belirttiği üzere TEDAŞ`ın özelleştirilmesinden sonra büyük bir sıkıntı yaşandı. Bu konuda çok şikayet geliyor. EPDK`ya bu konuda giderek şikayetlerimizi ilettik. Özelleştirilmeden sonra ciddi sıkıntılar oluştuğunun farkındayız. Sağlıklı bir çalışma yapılmıyor. Köylere yol açılması esnasında elektrik direklerinden dolayı yaşanan sıkıntılar zamanında çözülmüyor. Sadece bir köyün yolu ile ilgili olarak sadece biz 10`kez aradık. Biraksaklık var. Yapacağımız girişimlerle, bu sıkıntının kısa sürede giderilmesi lazım" şeklinde konuştu. İl Özel İdaresi ile ilgili eleştiriler hakkında da konuşan Tüfenkçi, "2011 yılında Özel İdare noktasında bazı sıkıntıların oluştuğunun bizde farkındayız. Bu sıkıntının çözümü için gece-gündüz gayret ediyoruz. Oraya bu hafta yada önümüzdeki hafta bir Genel Sekreter atanacak. 9 bin kilometreye yakın köy yollarının büyük bir bölümünde çalışma yapılmış vaziyette, çalışmalar devam ediyor. Çeşitli nedenlerle aksayan yönlerinin de çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Programlanan yatırımların bu yıltamamlanması konusunda girişimlerde bulunduk" ifadelerini kaydetti. Ziyarette köy ve mahalle muhtarları bölgeleriyle ilgili sıkıntı ve şikayetlerini Tüfenkçi`ye aktardılar.
Kaynak: İHA